Handig: een winddichte jas

0

Wie een warme trui of fleecetrui heeft om zijn lichaam tijdens het fietsen warm te houden, komt in de praktijk nogal eens van een koude kermis thuis. De (rij)wind op de fiets kan zeker in dit seizoen eenvoudig door die trui heen snijden. Bovendien houdt een trui de warmte onvoldoende vast.

Een winddicht jasje kan dan wonderen verrichten. De wind wordt tegengehouden en de dikke warme trui kan zelfs thuis blijven. Een dunner ondershirt dat de lichaamswarmte goed vasthoudt is dan vaak al voldoende.

Let wel op: de kwaliteit van winddichte jasjes kan sterk verschillen. Slechte jasjes laten de wind niet door, maar zijn ook niet ademend. Dan krijg je het heel warm. De beste jasjes hebbe voldoende ventilatiemogelijkheden of zijn van zichzelf al ademend.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.