Op de fiets naar je werk? Dan herken je dit vast

0

Er zijn een aantal lessen in het leven die je alleen leert wanneer je op de fiets naar je werk gaat (of ging). Je blik op de wereld is ongetwijfeld anders dan wanneer je bijvoorbeeld met de auto gaat.

1: Koude kont
Serieus, wie stapt er in de winter op de fiets zonder het waanzinnig koud te krijgen bij je kont? Dat moment wanneer je bij vrieskou op je fiets stapt en je het gevoel hebt ijsblokjes als bilspieren te hebben. Niet fijn.

2: Twee keer ontbijten is essentieel
Ja, ja. Je bent een mazzelaar wanneer je op de fiets naar je werk gaat en daarbij flink wat kilometers moet wegtrappen. Dan mag je thuis ontbijten voor de brandstof, en op het werk ontbijten om te herstellen. Ideaal, toch?

3: Je hoeft ineens een stuk minder boeken te kopen
De tijd die je eerder besteedde aan het lezen van een boek in de trein is nu vervangen door peddelen in de ochtendzon. Scheelt weer wat boeken. Alhoewel, waar je ’s avonds eerst moest sporten kun je nu op de bank een boek lezen.

4: Haastige autobestuurders die denken sneller te zijn
Wie geniet er niet van? Van die autobestuurders die haast hebben bij elk stoplicht, snel optrekken, om vervolgens bij het volgende stoplicht weer stil te moeten staan. Wat hier nou mooi aan is? Dat jij op de fiets met een consequente snelheid hem steeds weer tegenkomt. Nog mooier: bij het bereiken van een smaller gedeelte van de weg voor de auto moeten fietsen waardoor hij niet in kan halen. Ga rechtop zitten, doe alsof je terugkeert van een tochtje naar de bloemenmarkt op een zondagmiddag en glimlach. Het is gemeen, maar wel mooi.

5: Je krijgt steeds meer interesse in materiaal
“Heb je de baard van die hunk op die fiets daar gezien?”
“De man op het nieuwste model van Trek? Nee geen idee.”

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.