Spectaculair fietsevenement Light My Ride

0

Zeker 350 kleurrijk verlichte ongemotoriseerde voertuigen (fietsers, longboarders, skaters, e.a) cruisen zondagavond 3 januari 2016 door het centrum van Amsterdam. De deelnemers toveren hun eigen voertuig om tot pronkstuk, voorzien van allerlei soorten verlichting

Light My Ride, inmiddels de 4de editie, is een spectaculair onderdeel van het Amsterdam Light Festival. De route van Light My Ride doorkruist de Illuminade van Amsterdam Light Festival en biedt deelnemers, buurtbewoners en het publiek de mogelijkheid om op een bijzondere en creatieve manier mee te doen aan de afsluiting van deze tentoonstelling van lichtkunst.

Light My Ride zal weer hele mooie plaatjes en beelden opleveren van dit bijzondere evenement dat twee oer-Hollandse iconen combineert: fietsen en Amsterdam.

De start van de toertocht is op het Stoperaplein, waar het publiek onder het genot van koek en zopie kan zien hoe de deelnemers hun voertuig klaarmaken tot lichtkunstobjecten. Het lint deelnemers volgt dan als rollend lichtkunstwerk een route van tien kilometer door Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Oost. Na de finish is er op het Stoperaplein een feestelijke afsluiting met live muziek, Bike Brothers theater, wedstrijdjes slowbiking en een prijsuitreiking door een jury voor het creatiefste voertuig. Het beste gepimpte voertuig wint een Union Glow fiets.

Light My Ride datum & tijd: zondag 3 januari 2016 van 18:30 – 22:00 Stoperaplein.
Deelname is gratis maar wel inschrijven via: www.lightmyride.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.