Gesignaleerd: e-MTB

0
De e-mountainbike is in opkomst

De e-mountainbike is in opkomst

In Nederland kom je ze nog niet zo veel tegen, maar in meer bergachtige EU-landen hoef je er niet meer van op te kijken als ze voorbij komen: e-mountainbikes. Wereldwijd zit de verkoop van deze snelle jongens flink in de lift, en bijna iedere mountainbike-fabrikant biedt wel een aantal elektrisch ondersteunde exemplaren aan.

De rijders (ze zijn ook steeds vaker te huur) of kopers zijn geenszins alleen mensen met een beperking. Juist sportief ingestelde bikers gebruiken de fietsen om verder en hoger de bergen in te komen. Om zo plekken te bereiken die met een gewone mountainbike veel minder toegankelijk zijn –  terwijl ze nog wel sportief bezig zijn. Flink trappen is het op een bike met ondersteuning namelijk nog steeds.

Beschik je over een sportieve inslag, een aardige conditie en houd je van fietsen over onverharde paden? Dan kun je je lol op tijdens je vakantie in het  de Alpen of ander gebergte. Het proberen waard!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.