Fietssoepje, mét verdwijntruc

0
Heerlijke thuiskomer voor na een herfstige rit

Heerlijke thuiskomer voor na een herfstige rit

We zijn vast niet de enigen die een nat pak hebben gehaald op de fiets de afgelopen dagen. En de herfst is nog niet voorbij… Tijd om te zorgen voor een smakelijk opwarmertje. Met deze soep, een redactie-favoriet afkomstig van onze collega’s bij delicious., ben je alle regen en wind op slag vergeten.
Deze voedzame champignonsoep brengt je in Thaise sferen, hoewel er -op de gember na- geen spoor van typisch Thaise ingrediënten in voorkomt. Verrassend!

Champignonsoep met groene kool en gember

100 g roomboter
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 uien, fijngesneden
250 g kastanjechampignons, in stukjes
2 takjes rozemarijn, blaadjes heel fijngesneden
60 g verse gember, geschild, fijngesneden
2 l groentebouillon
mespunt chilipoeder
250 ml slagroom
450 g groene kool, fijngesneden
geroosterd brood voor erbij

Verwarm de boter in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de knoflook en uien zachtjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en tot alles licht gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Voeg de champignons, rozemarijn en gember toe en bak nog 5 minuten op iets hoger vuur mee. Voeg dan de bouillon en het chilipoeder toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk wat van de soep bij de slagroom om deze iets voor te warmen en giet het mengsel dan terug bij de soep. Voeg de kool toe en laat de soep nog zachtjes 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met geroosterd brood.
Bereiden ± 55 min. Eet smakelijk!

Ga voor meer recepten naar delicious. magazine

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.