Met de fiets op de veerboot

0

Wie graag fiets en ook vaak lange(re) afstanden op de tweewieler aflegt, kan met landsgrenzen te maken krijgen. Wil je een keer wat anders? Verbreed je horizon letterlijk en begin je fietsvakantie in een land dat aan de andere kant van de grote plas ligt. Een veerboot biedt in dit geval een prima optie want de eigen fiets kan op een veilige en makkelijke manier meegenomen worden. De kosten voor het reizen met een veerboot zijn relatief laag en het comfort is groot. Bovendien zijn er tal van aantrekkelijke fietsbestemmingen in slechts een paar uren reizen bereikbaar. Wij geven je een aantal tips.

Welke bestemmingen dichtbij zijn er met de veerboot te bereiken?
Overal ter wereld zijn er veerboten en, in tegenstellingen tot cruiseschepen, is dit vervoersmiddel er juist op gericht om reizigers over kortere afstanden en met een directe verbinding te vervoeren. In Europa zijn er tal van interessante bestemmingen te bereiken met de veerboot die ook erg geschikt zijn voor een fietstocht.

Gaat u bijvoorbeeld voor een fietsvakantie naar Engeland, dan is een overtocht van de havenstad Liverpool naar Dublin, de hoofdstad van Ierland snel gemaakt met de veerboot. Vanuit Frankrijk is de UK prima te bereiken met de veerboot vanuit de Franse stad Calais dat aan de Opaalkust ligt en tal van interessante fietsroutes heeft. Maakt u de overtocht naar Dover vanuit Calais met een ferry van bijvoorbeeld P&O dan duurt dit slechts 90 minuten en zijn er gemiddeld 23 overtochten per dag beschikbaar. Al deze bestemmingen zijn ook zowel als enkeltje als retourtrip te boeken en over het algemeen ook tegen dezelfde tarieven. Zo kun je je hele reis zelf invullen en hoef je niet dezelfde route terug te nemen. Vanuit Rotterdam of het Belgische Zeebrugge is de Engelse stad Hull in slechts een paar uur te bereiken met de ferry. Van daaruit is ook de historische stad York eenvoudig bereikbaar.

Praktische tips voor aan boord
1. U bent ongetwijfeld niet de enige die met de fiets de overtocht naar uw volgende bestemming gaat maken. Reist u met een veerboot, dan reist u in feite met een luxe schip met ongekende ruimte en voorzieningen. Uw fiets wordt veilig op het autodeck geplaatst tijdens de reis. Zorg uiteraard zelf wel voor een goed slot.
2. Zorg voor een een stukje herkenbaarheid voor uw fiets. Denk hierbij aan een opvallend gekleurde hoes over uw zadel of een gekleurd lintje om het stuur zodat u snel en zonder veel moeite uw fiets terug kunt vinden.
3. Hoewel veerboten erg veilig zijn en doorgaans een goede bewaking hebben, is het wel verstandig om geen waardevolle spullen aan de fiets of in de fietstas(sen) te laten zitten tijdens de overtocht. Neem daarom altijd een rugzak of draagtas mee waar u deze spullen even in kunt opbergen.
4. Tijdens de tocht heeft u rustig de tijd om zich te verdiepen in het vervolg van de reis, leuke fietsroutes te bekijken of om even heerlijk te ontspannen met de benen hoog na een flinke fietstocht.

Artikel in samenwerking met P&O Ferries

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.