Dit zijn de kandidaten voor de titel Fietsstad 2016

0

Negen gemeenten hebben zich bij de Fietsersbond gemeld omdat ze Fietsstad 2016 willen worden. Het thema van deze verkiezing, “Bikenomics”, heeft deze ambitieuze Nederlandse gemeenten geïnspireerd om de waarde van de fiets in hun gemeente nog meer te verzilveren. Het is de zesde keer dat de Fietsersbond de Fietsstad-verkiezing organiseert.

Lijst op alfabetische volgorde
•    Arnhem
•    Goes
•    Groningen
•    Haarlem
•    Maastricht
•    Nijmegen
•    Oss
•    Purmerend
•    Utrecht

Uit deze negen gemeenten die zich kandidaat stelden, nomineert de Fietsersbond dit najaar op basis van ingestuurde documenten (beleid, motivatie) en landelijke cijfers (ongevallenrisico, fietsgebruik, gegevens van de Fietsersbond Routeplanner) vijf gemeenten voor de titel. De genomineerde gemeenten worden bekend gemaakt op het Bikenomics-symposium op 13 oktober te Utrecht. Hier zullen ook de extra prijzen voor beste Fietsregio en het best financieel onderbouwde fietsparkeerbeleid uitgereikt worden.

De uiteindelijke Fietsstad 2016 wordt verkozen door de jury onder leiding van SWOV-directeur Peter van der Knaap.  De andere juryleden zijn Ilse Bloemhof, fietsambassadeur van de gemeente Zwolle,  onderzoeker transporteconomie Giuliano Mingardo, Aletta Koster van de Dutch Cycling Embassy en Erna Jansen, organisator van het Nationaal Fietscongres en hoofdredacteur van vakblad PARKEER24.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.