Vernieuwde fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg uit

0

Het Routepunt VVV Zuid-Limburg heeft een compleet vernieuwde fietskaart van het knooppuntensysteem uitgegeven. De nieuwe kaart beschikt over; een up to date fietsroute-netwerk met coördinaten voor GPS systemen, nieuw aangelegde knooppunten rondom de Sportzone in Sittard-Geleen en over nieuwe knooppunten in Duitsland en België. Ook ontbreken horeca informatie – via Fietsers Welkom – en WML-watertappunten niet op de kaart. Tevens is de informatie over dagattracties en fietspontjes over de Maas sterk uitgebreid.

De fietsknooppunten in Zuid-Limburg worden continue gevolgd door het Routepunt VVV Zuid-Limburg. Dit om de veiligheid en aantrekkelijkheid van de routes voor het groeiende aantal recreatieve fietsers in het Zuid-Limburgse netwerk te waarborgen.

Vernieuwingen

Om nog beter in te spelen op de behoeften van de hedendaagse recreatieve fietser, heeft VVV Zuid-Limburg de Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg verder geoptimaliseerd. Deze nieuwe fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg bestrijkt het gebied vanaf Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. De kaart heeft nu een topografische ondergrond (schaal 1: 50.000) waarop de X- en Y-coördinaten (voor GPS systemen) van alle Zuid-Limburgse fietsknooppunten zijn opgenomen. Bovendien zijn op de kaart ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied weergegeven zodat de fietser vanuit Zuid-Limburg een grensoverschrijdende fietstocht kan maken. Uiteraard ontbreken ook de informatie omtrent de horeca (via de nationale instantie Fietsers Welkom) en de watertappunten (van Water Maatschappij Limburg) niet op de kaart. Ook zijn er gegevens van meer dan 70 grotere attracties en fietspontjes over de Maas op de kaart te vinden. Naast de vele fietsroutes die fietsers aan de hand van de knooppunten kunnen uitstippelen, staat ook de 250 kilometer lange euregionale ‘Groenmetropool’ fietsroute op de kaart uitgetekend.

Routepunt VVV Zuid-Limburg

Het onderhoud van de knooppunten ligt al jaren bij het Routepunt VVV Zuid-Limburg, een zelfstandig opererende afdeling binnen VVV Zuid-Limburg. Wekelijks zijn er verschillende vrijwilligers voor het Routepunt VVV Zuid-Limburg op pad, om controles uit te voeren en om de knooppunten in te meten in een digitaal routesysteem. Mede dankzij het fietsknooppuntennetwerk is het recreatieve fietsen de laatste jaren flink gegroeid. In Zuid-Limburg is dit netwerk, dat in twee rijrichtingen te fietsen is, inmiddels ruim 800 kilometer lang. Zodoende kan de regio met haar afwisselende landschap, natuur, dorpen en steden dus optimaal fietsend ontdekt worden. De nieuwe fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg is daarvoor een complete ondersteuning.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.