Fietsen langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse rijk

0

Fietsen en wandelen langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse rijk is binnen een paar jaar mogelijk. Er zijn plannen voor een wandel- en fietsroute van Katwijk aan zee tot Millingen aan de Rijn die dwars door Nederland loopt. Het is de bedoeling dat de fiets- en wandelroute in 2017 gereed is.

Hiermee krijgt de Romeinse Limes, het grootste archeologische monument van Nederland, een eigen lange afstandsfiets- en wandelroute. De Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is ook op veel plaatsen zichtbaar. Sporen van de oude grens zijn te vinden in musea, themaparken  in het landschap en zelfs in steden.  Her en der liggen Romeinse plattegronden, staan nagebouwde wachttorens en er  is zelfs een nieuw opgetrokken castellum in Utrecht-Leidse Rijn. De oude Romeinse grens  diende niet alleen ter  verdediging maar was ook  een transportader en de zone waarlangs men handel dreef.

romeinenfestival-2014_foto-jeroen-savelkoulsDe komende twee jaar ontwikkelt de ANWB een fietsroute en Wandelnet een wandelroute. Dat gebeurt in samenwerking  met Stichting Romeinse Limes Nederland en de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Bron: ANWB

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.