Fietsnavigatie met een schermpje dat je wél goed ziet in de felle zon

0

Wahoo ELEMNT is een nieuw navigatiesysteem voor fietsers dat met unieke features de strijd aangaat met Garmin en Mio.

De bekendste fietsnavigatiesystemen komen van Mio en Garmin. Wahoo, een relatief klein bedrijf gespecialiseerd in slimme fitnessproducten met name voor de fiets, gaat binnenkort met een frisse benadering de concurrentie aan met zijn Wahoo ELEMNT.

De Elemnt heeft een zwartwit scherm. De Garmin Edge 810 bijvoorbeeld is met zijn kleurenscherm nog redelijk leesbaar in het meeste zonlicht, maar in het geval van de Elemnt betekent meer zonlicht zelfs nog betere leesbaarheid

De Elemnt heeft in de rand van het scherm ook ledjes die richtingaanwijzingen geven. Wahoo noemt dat Quicklook. Een ander uniek kenmerk van de Elemnt is dat er geen complexe interface is waar je doorheen moet waden om allerlei dingen in te stellen. Dat doe je allemaal via bijbehorende app op je smartphone die via Bluetooth verbonden is.

Naast navigeren is de Elemnt een zeer uitgebreide fietscomputer die je verbindt met al je bluetooth- of ANT+-kadanssensoren of hartslagmeters. Je maakt net zoals voor de RFLKT je eigen schermindelingen voor al die data op je smartphone. Tijdens het rijden schakel je heel makkelijk tussen al die schermindelingen. Met de ‘Ride with GPS’ of Strava kan je routes plannen die je uploadt. De Elemnt komt volgens Wahoo met offline kaarten in het geheugen.

De Wahoo Elemnt komt eind dit jaar in de VS en de UK op de markt. De rest van de wereld volgt begin 2016 en hij zal 379 euro gaan kosten.

Bron: Bright.nl, David Lemereis

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.