Shimano opent Experience Center in Valkenburg

0

Shimano Europe, gemeente Valkenburg, provincie Limburg, MoederscheimMoonen architecten en Wyckerveste vastgoedontwikkelaars kondigen een  sport- en recreatiecomplex in Valkenburg aan, die in 2017 wordt geopend: het Shimano Experience Center.

Interactief

Het Shimano Experience Center zal bezoekers de mogelijkheid geven om de passie voor fietsen, vissen en roeien te delen, de drie gebieden waarin Shimano producten aanbiedt.

Elke sport zal worden gepresenteerd als een zintuiglijke ervaring, de bezoekers worden aangemoedigd om te bewegen, te voelen en het ultieme Shimano moment te beleven. Bezoekers zullen een unieke kans krijgen om de nieuwste producten en technologieën van Shimano te zien, voelen en testen, met virtual reality displays van ‘s werelds meest iconische sportlocaties; daarnaast zullen er testroutes en vismogelijkheden worden aangeboden in en om het prachtige Limburgse platteland.

Product experience

Binnen de ‘Social experience’ zal de nadruk liggen op interactieve Shimano schermen, een Shimano café, demo workshops en een belevingsruimte die de Shimano historie weergeeft. Het opdoen van de ‘Product experience’ zal gelden voor drie sporten ‘Riding the Moment’, ‘Reeling the Moment’ en ‘Rowing the Moment’; unieke mogelijkheden om Shimano fans de nieuwste technologieën in leuke, uitdagende en veilige situaties te laten proberen met een reeks aan testmogelijkheden.

Amstel Gold Race

Voor internationale wielerliefhebbers geniet Valkenburg misschien wel de meeste bekendheid door de Amstel Gold Race, die jaarlijks de crème de la crème van de professionele wielerwereld, duizenden enthousiaste toerrijders en wielerfans uit de hele wereld trekt. “We verwachten dat het Shimano Experience Center vanuit de hele wereld fiets-, hengelsport- en roeifans zal trekken, het is natuurlijk een enorm voordeel dat de regio een sportgebied bij uitstek is. Shimano gelooft sterk in het bevorderen van de gezondheid en het geluk door hetgeen de natuur en de wereld om ons heen te bieden heeft; dit Experience Center zal mede hieraan bijdragen.” aldus Gerrit Middag, Business Development Manager van Shimano Europe.

Gastronomisch centrum

Andere participanten van het nieuwe sport- en recreatiecomplex zijn een mix van sport- en medische professionals en een fietsverhuurbedrijf. De voormalige brouwerij zal een gastronomisch centrum worden met aantal traditionele Limburgse gerechten. Daarnaast ligt er een voorstel om een Amstel Gold Race XP center op het terrein te herbergen met een bijbehorend hotel met ongeveer 60 kamers. De partners van het project kijken uit naar 2017 wanneer de 15.000m2 metende locatie zal worden verrijkt met het Shimano Experience Center, een fietsverhuurcentrum, een horeca gelegenheid, een fietsvriendelijk hotel en een evenementencentrum.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.