Leontien van Moorsel fietst op langste fiets ter wereld

0

Leontien van Moorsel, viervoudig olympisch kampioene wielrennen en ambassadeur van het Oranje Peloton, neemt donderdagmiddag 10 september plaats op de langste fiets ter wereld. Het wereldrecord van de langste fiets staat op naam van de leden van de Werkploeg van de Mijl van Mares, de profwielerronde van Maarheeze (Noord Brabant). De fiets is opgenomen in de 61ste editie van het Guinness World Records-boek, dat wereldwijd op 10 september verschijnt. Er wordt gefietst op het plein voor het Olympisch stadion in Amsterdam.

Kinderen van groep 8 van de Olympiaschool in Amsterdam fietsen samen met Leontien van Moorsel op de 35,8 meter lange fiets. Tevens zullen ze de fiets opmeten om er zeker van te zijn dat het huidige record wel klopt. Een jurylid van Guinness World Records zal aanwezig zijn om de officiële Guinness World Records-certificaten en de eerste exemplaren van Guinness World Records 2016 uit te reiken aan Leontien van Moorsel en aan Cees Warendorff, voorzitter van de Mijl van Mares.

Over Guinness World Records
Wereldwijd is Guinness World Records een fenomeen en dé autoriteit op het gebied van wereldrecords. Dit jaar verschijnt de 61ste editie van het boek op 10 september 2015. Sinds het verschijnen van de eerste editie in 1955,  zijn er meer dan 134 miljoen boeken verkocht. Het boek verschijnt in 21 talen en in meer dan 100 landen.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.