Koning opent fietsfabriek Gazelle

0

Koning Willem-Alexander waagde op 3 september een ritje op de nieuwe testbaan van de verbouwde fietsfabriek van Gazelle in Dieren (Gelderland). Honderden inwoners, waaronder veel scholieren, uit de omgeving stonden langs de weg om een glimp op te vangen van het staatshoofd. FietsActief was erbij!

Gazelle heeft in twee jaar tijd verbouwd en gebouwd en dat resulteerde in een splinternieuwe montagehal, die kleiner maar veel efficiënter is en beter uitgerust dan de vorige productiecapaciteit. De koning kreeg een uitgebreide rondleiding en kwam daarbij ook langs de tandem waarop zijn grootouders prinses Juliana en prins Bernhard ten tijde van hun verloving in 1936 rondreden.

De lakkerij, hier worden alle frames van o.a. de poedercoating voorzien, is de langste lakstraat van Europa: maar liefst 1.6 km!

De koning maakte zijn proefrit op de elektrische fiets van de toekomst. Het exemplaar, dat donderdag voor het eerst werd getoond, heeft nog geen naam maar heet simpelweg ‘concept’. Gazelle exporteert nu een kwart van de productie, maar hoopt dat op te schroeven naar de helft. Buiten Nederland is het vaak minder plat en veel warmer, zodat het eenvoudiger is een elektrische fiets te slijten dan een typisch Hollands exemplaar.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.