Anderhalf miljoen Nederlanders op fietsvakantie

0

Fietsen_veerhuisAnderhalf miljoen Nederlanders zijn afgelopen jaar op fietsvakantie geweest. 1,3 miljoen mensen deden dat in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Een fietsvakantie wordt gezien als een vakantie met minimaal één overnachting, waarbij meer dan de helft van de dagen werd gefietst. 300.000 mensen gingen vorig jaar in het buitenland op fietsvakantie. In totaal werden er in 2014 ruim 2,1 miljoen fietsvakanties gehouden. 450.000 daarvan betrof een fietstrektocht en ruim 1,6 miljoen vakanties waren vanuit een vaste standplaats.

Een derde van de mensen die in eigen land op vakantie gaat, maakt gebruik van de Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Daarbij is de gemidelde duur van de vakantie 8,4 dagen, waarbij in 89% van de dagen wordt gefietst. Gemiddeld fietst men 71 km per dag, met gemiddeld 4 stops. De uitgaven per dag zijn € 40,80 per persoon, waarvan onder andere € 11,50 aan horeca en € 16,20 aan overnachting. Gemiddeld liggen de uitgaven op  € 324,- per persoon per vakantie. Doorgerekend is het economisch effect van meerdaagse tochten ongeveer € 104,5 miljoen per jaar. De gemiddelde leeftijd van mensen die op fietsvakantie gaan is 48 jaar.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.