FietsActief Route van het Jaar

1

Het heeft erom gespannen, maar de route die jullie het mooist vonden is de 85 kilometer lange Friese Zesstedentocht. De fietstocht begint in Sneek en voert dwars door de gemeente Sudwest-Fryslân; langs water en weilanden, over bruggen en pontjes, langs musea en terrasjes aan de waterkant en vooral: door maar liefst zes van de Friese elf steden.

Oorkonde
De route, gepubliceerd in het augustusnummer van FietsActief, werd uitgezet en beschreven door Annemarie Bergfeld, zelfstandig journalist en inwoner van Sudwest-Fryslân. In februari reikte ze de oorkonde behorend bij de FietsActief Award Route van het Jaar 2012 uit aan Dries Onclin, voorzitter VVV Sneek en secretaris van de Vereniging Toerisme Promotie in de gemeente Sudwest-Fryslân.

Terechte winnaar
Onclin is blij met de prijs. “Ik kan niet anders zeggen dan dat onze gemeente een terechte winnaar is,” zegt de VVV-voorzitter van Sneek. “Het is hier prachtig en gevarieerd fietsen. Met overal water en bootjes valt er veel te genieten en Sneek – watersportplaats bij uitstek, met grachtjes, mooie musea en tientallen monumenten – is een prima uitvalsbasis voor een meerdaagse fietstocht. Bovendien is er ook in Sneek altijd wat te doen. We hebben evenementen variërend van Culinaire Elfstedentocht tot Kleintje Sneekweek en van Wielerronde tot straattheater. En 2013 wordt extra feestelijk met de viering van het 400-jarig bestaan van de Waterpoort.”

De prijswinnende route met het bijbehorende routeverhaal is – zo lang de voorraad strekt – gratis af te halen bij VVV Sneek, Marktstraat 20, Sneek, www.sneekpromotion.nl. Zie voor een overzicht van evenementen in de Waterpoortstad: www.sneekismeer.nl.

Je kunt de route en de kaart ook digitaal downloaden op onze website.

De route: Route van het Jaar beschrijving

De kaart: Route van het Jaar kaart

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Ik heb geprobeerd om het gps bestand van deze route te openen. ik krijg alleen maar meldingen, dat het bestand beschadigd is.
    Openen lukt dus niet. Gaarne reactie of hulp

    Bvd