‘Hoor de stilte’

1

Fietsen in de zomerzon is heerlijk ontspannend, helemaal als je de stilte opzoekt. Dan doen we dan ook in het nieuwste nummer van FietsActief waarin veel ruimte is voor rust. Zoek bijvoorbeeld het stilste plekje van Nederland in de bossen bij Maarn. Of ga -net als wij- op pad met een stiltecoach en leer zo nóg bewuster te genieten van de natuur onderweg.

Je wordt in ieder geval niet afgeleid door rammelende fietsgeluiden als je het stappenplan voor een geruisloze fiets volgt. De stadsfiets anno nu heet een urban bike en je zoeft met de dikke banden zo met je boodschappen naar huis. FietsActief heeft er vijf voor je getest. De fietsroutes met kaart brengen je deze maand onder andere naar zes Friese steden, de historische erven op Tholen en naar Limburg voor een brouwerijentocht.  Genieten dus!

 FietsActief 6 ligt vanaf vrijdag 3 augustus in de winkel.

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Jammer dat in het artikel over de Franse Maas (p. 25 v.v.) een paar blunders staan met betrekking tot de geschiedenis van Givet en de Franse Ardennen, een gebied dat als een punt in België steekt. Het fort van Givet is weliswaar gebouwd onder Karel V, maar dat was geen Franse keizer, wel Duitse keizer en heer van de Nederlanden. En het gebied zelf maakte deel uit van de Nederlanden tot het, samen met de hele zuidelijke rand van de Nederlanden (Artesië, Frans-Vlaanderen, een deel van de Gaumestreek en Lotharingen) tussen 1650 en 1699 onder Louis XIV door Frankrijk werd geannexeerd (cfr. de Vrede van Rijswijk).