25 jaar fietsknooppunten: kunnen we nog zonder?

0

Een mijlpaal: 25 jaar geleden werd het allereerste fietsknooppuntenbordje in het Maasdorpje Ohé en Laak onthuld en kon je in Limburg voor het eerst via knooppunten fietsen. De jubileumroute ’25 jaar Fietsknooppunten Nederland’ leidt je via knooppunten langs de Maas naar België: een ode aan de Vlaamse uitvinder.

Knooppunt 1 in Ohé en Laak: de allereerste van Nederland!

Jubileumroute 25 jaar fietsknooppunten

Het inmiddels bekende fietsnetwerk telt ondertussen in Nederland maar liefst 9.500 knooppunten . Daarnaast zorgen de knooppunten voor een verbinding met buurlanden België en Duitsland. Ter ere van deze mijlpaal introduceert Hart van Limburg in samenwerking met Nederland Fietsland een speciale jubileumfietsroute en winactie.

De jubileumroute ’25 jaar Fietsknooppunten Nederland’ leidt je, vanzelfsprekend via knooppunten, langs de Maas, de Maasplassen en de markante dorpjes Stevensweert en Thorn in Hart van Limburg én voert kort door België. Dit als ode aan de Vlaamse mijningenieur Hugo Bollen, die de bewegwijzering met knooppunten bedacht. Zijn innovatieve idee werd geboren uit de wens om de natuur dichter bij de mensen te brengen en de praktische noodzaak om niet bij elk kruispunt te hoeven stoppen.

Win- en kortingsacties

Nederland Fietsland schenkt volop aandacht aan het jubileum. Het populaire fietsplatform organiseert tot eind juni 2024 een winactie op Facebook en Instagram

Doe je mee dan maak je kans op een overnachting voor 2 personen bij Bed & Botram Bie Os Thorn, een gastvrij Fietsers Welkom! verblijf. Als kers op de taart krijg je tijdens de actieperiode van 10% korting op de Fietsknooppuntenkaart Noord- en Midden-Limburg met de kortingscode ’25jaar!’, in de webshop van Hart van Limburg. Vier het mee, want wie kan er nu nog zonder de witte bordjes met groene cijfers?

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.