Winnaar Beurs voor de jonge fietsreiziger bekend!

0

De stichting Europafietsers stelde eind 2023 een beurs van 2.000 euro beschikbaar voor jonge fietsers met een origineel fietsidee. De winnaar van de eerste editie van de Beurs voor de jonge fietsreiziger – een geweldig initiatief – is ondertussen bekend!

Beurs voor de jonge fietsreiziger

En de winnaar is…

Beurs voor de jonge fietsreiziger

Tijdens een feestelijke ceremonie reikte Europafietsers op 24 februari tijdens de Fiets en Wandelbeurs voor de eerste keer een beurs uit van 2.000 euro uit aan Mari Bergsma en Eva Frenaij. Uit 24 aanmeldingen koos een onafhankelijke jury hun winnende fietsproject ‘Verrukkelijk vegetarisch op de Balkan’. De jury heeft alle inzendingen beoordeeld op uitvoerbaarheid, originaliteit, inspirerende kracht en communicatie. Het winnende plan, een combinatie van fietsen en eten, noemde de jury een ‘gouden combinatie.’

Beurs voor de jonge fietsreiziger

Winnaars Mari en Eva gaan lekker fietsen én vegetarisch eten

Via de Balkan naa Albanië

De winnaars trekken vanuit Italië via de Balkan naar Albanië. Onderweg bezoeken ze specialisten zoals een koksopleiding in Zagreb, een biologisch dynamische boer in Kosovo, leren ze paddenstoelen plukken van de chef-kok in Macedonië en bereiden een zondags feestmaal bij een familie in Slovenië. Daarover zullen ze in woord en beeld communiceren via diverse sociale media. Ook staat een publicatie achteraf in een of meer tijdschriften op de rol.

Beurs voor de jonge fietsreiziger

Op weg naar de volgende smakelijke en leerzame stop?

Leuke weetjes over de Beurs

  • De eerste editie van de Beurs voor de jonge fietsreiziger telde 24 aangemeldingen waarvan 10 alleenreizigers, 12 duo’s en 1 gezin van 3. De gemiddelde leeftijd van de inschrijvers was 27,8 jaar.
  • Velen hoorden via via over de beurs, de meest genoemde ‘verwijzer’ was een (schoon)moeder!
  • Er was een groot verschil in budgetten, van 1.350 euro tot 18.000 euro. En ook een groot verschil in reisduur, van 3,5 week tot 6 maanden.

 

Europafietsers

Stichting Europafietsers is een niet-commerciële organisatie die het maken van meerdaagse fietstochten door Europa wil stimuleren. Het doel is fietsers te laten beleven hoe inspirerend het is om andere landschappen, mensen en culturen van heel dichtbij te leren kennen. Met de beurs beoogt stichting Europafietsers andere jonge fietsers enthousiast te maken voor meerdaagse fietstochten in Europa. Het succes van deze eerste editie smaakt naar meer: Europafietsers hoopt deze beurs ook voor 2025 te kunnen uitschrijven. Meer informatie over de fietsbeurs is te vinden op EUROPAFIETSERS

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.