Leuke nieuwe uitvalsbasis in Herefordshire: Fuggle Treehouse

0

Een sfeervol nieuw logeeradres in Herefordshire, Engeland: Fuggle Treehouse. Een bijzondere uitvalsbasis voor mooie fietsroutes langs oude stadjes, wijn- en cidermakerijen. Direct rond de boomhut geniet je al van de natuur. En na een fietstocht duik je zo het koperen bad in!

De boomhut lijkt wel natuurlijk zo gegroeid vanuit het bos

Spot de muntjac in Engeland

Eigenaren Annie en Sean hebben eerder ervaring opgedaan met een ander vakantiehuis, waar ze goede reviews kregen. Maar nu wilden ze iets compleet nieuws opbouwen, op een prachtige plek in Herefordshire. Daarbij vonden ze het belangrijk om materialen zo lokaal mogelijk te betrekken en de hulp van lokale ambachtslieden in te schakelen. Dat past ook bij deze plek. Het land bestaat uit bos en weiland en herbergt een rijkdom aan wilde dieren. Van lente tot zomer bruist het hier van het gezang van vogels. Je kunt hier ook de muntjac spotten: een kleine hertensoort die miljoenen jaren geleden in Europa leefde en nu weer in Engeland en Frankrijk te vinden is.

Vanaf het hooggelegen terras kijk je prachtig uit over het glooiende landschap

Luxe boomhut in Engeland

De boomhut ligt in een hoek van het bos, op een plek waar je volop geniet van de verre uitzichten. Aan de buitenkant lijkt Fuggle wel spontaan te zijn gegroeid uit de omringende bomen. Dat is precies het achterliggende idee: de eigenaren willen je graag dichter bij de natuur brengen, maar dan wel met alle comfort. Er is een koperen bad met twee uiteinden waar je met z’n tweetjes in kunt dobberen als de zon onder is met de lichtjes aan. Je kunt er buiten marshmallows roosteren op het vuur, tochtjes uitstippelen aan de buitentafel op het terras of napraten over een mooie dag. Valt het weer wat tegen dan kruip je binnen knus bij het haardvuur.

Vakantie vieren midden in de natuur, en toch lekker comfortabel

Fietsroutes in Herefordshire

Je logeert in Bishops Frome in Herefordshire, een leuk gebied voor fietstochten. Op deze site vind je handige fietsroutes rond Bishops Frome van Ordnance Survey, de bekende Britse kaartenmaker. Meer informatie over fietsen in Herefordshire vind je hier. Deze regio staat bol van de streekproducten, waar Annie en Sean je meteen een voorproefje van geven met de welkomstmand gevuld met lokaal lekkers zoals een brood van Peter Cooks (in het dorp), jam van Warren Farm in Bromyard, appelsap van Skittery en Franks-koekjes in Hereford. De eigenaren van de boomhut geven je ook graag nog wat tips mee voor de omgeving, deze plekken moet je zeker bezoeken als je hier bent:

Chase Inn (5 minuten lopen) – laagdrempelige pub met huisgemaakt eten.

Green Dragon (5 minuten lopen) – landelijke pub met huisgemaakt eten.

The Oak – landelijke laagdrempelige pub met een uitgebreid menu en evenementen het hele jaar door.

Hereford – een historische kathedraalstad die bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur.

Worcester – een levendige stad met een prachtige kathedraal waar je leuk kunt slenteren langs de rivier.

Ledbury – een charmant marktstadje dat bekend staat om zijn zwart-witte vakwerkhuizen.

Queenswood Arboretum – een 53 hectare oud inheems bos naast meer dan 1200 zeldzame boomsoorten van over de hele wereld.

Eastnor Castle  – een 19e-eeuws kasteel op een prachtig landgoed met hertenkamp.

Brockhampton Estate – 50 hectare aan landgoed en een middeleeuws landhuis om te verkennen.

Malvern Hills – een reeks heuvels met adembenemende uitzichten en geweldige wandelmogelijkheden.

Van Valley Vineyard – rondleiding door de wijnmakerij en proeverijen.

Celtic Marches – een cidermakerij waar de appels uit de directe regio worden gebruikt om cider te brouwen van puur appelsap.

De boomhut ligt prachtig verscholen in het bos

 

Beeld: Canopy & Stars

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.