Fietsen in Duitsland: nieuwe routes in ‘GrimmHeimat’ NordHessen

0

Fietsen in Duitsland? Fijne fietsnieuwtjes uit NordHessen: in de regio zijn leuke nieuwe fietstochten en fietspaden te vinden langs rivieren. Je pikt meteen een dosis cultuurgeschiedenis mee, want dit is het gebied van de gebroeders Grimm. Ook mooie natuur is er volop. Al met al goed voor lekker afwisselende fietsroutes.

Lekker vlak fietsen langs het water, met regelmatig een mooi plaatsje om even af te stappen

Fietsen in Duitsland: fietsparadijs NordHessen

GrimmHeimat NordHessen vind je net even ten oosten van Sauerland. Het gebied ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een eldorado voor fietsers. Goede regionale paden vormen samen met langeafstandsroutes én fietspaden langs rivieren een dicht netwerk van fietsmogelijkheden. Zo kun je gemakkelijk korte of langere rondjes plannen en zit je niet vast aan routes die van A naar B leiden.

Plekjes genoeg om even een terrasje te pikken onderweg!

Nieuwe fietsroutes

In het Geo-Natuurpark Frau-Holle-Land, in het uiterste oosten van de ‘GrimmHeimat’ Noord-Hessen, komt er een aantal routes bij. De 30 kilometer lange Kaufunger Wald landgoedfietstocht en de Frau Holle-fietstocht rond de Hoher Meißner berg openen in 2024. In het westen van de GrimmHeimat, in het Waldecker Land, is het Twiste-fietspad in wording: circa 50 kilometer fietsen van de bron van de Twiste in Korbach tot aan de monding in Warburg.

Park Wilhelmshöhe

Aanrader op te bezoeken als je ter plekke vent is Park Wilhelmshöhe. Dit is het grootste bergpark van Europa en een indrukwekkend staaltje tuinarchitectuur uit de barok. Het Herkules-monument en de watertrappen getuigen nog steeds van de praalzucht van de vorst. De rest van het park werd in de tweede helft van de 18e eeuw een Engelse landschapstuin. Uit die tijd stammen ook slot Wilhelmshöhe en de romantische Löwenburg. Dit was de zomerresidentie van Pruisische koningen en Duitse keizers. Het park staat bekend om zijn watertrappen en fonteinen, die puur op natuurkracht werken. Er komt geen enkel hulpmiddel aan te pas.

Meer weten? Alle info over de regio vind je hier op GRIMMHEIMAT

Zicht op de stad Kassel vanaf Park Willemshöhe

Beeld: GrimmHeimat NordHessen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.