Fietsen op Rügen – de Skywalk Königsstuhl aan de Ostseeküsten Radweg

0

Fietsen op Rügen is prachtig, niet in het minst door Nationaal Park Jasmund en de witte krijtrotsen. Dit voorjaar opende een spectaculair nieuw uitzichtspunt op het Duitse eiland: de Skywalk Königsstuhl, een zwevend platform op 122 meter hoogte. Het ligt aan de Ostseeküsten Radweg.

Fietsen op Rügen – Skywalk Königsstuhl

Het nieuwe platform biedt een spectaculair uitzicht op de krijtkust, de Oostzee en de Königsstuhl, de grootste krijtrots van het eiland. Het platform is aangelegd in de vorm van een 185 meter lange lusvormige rondweg die meer dan 1000 mensen tegelijk kan dragen, dus je hoeft niet in de rij te staan. De bouw begon uit noodzaak om de erosie bij de toegang tot de Königsstuhl tegen te gaan en zo het wereldberoemde uitkijkpunt te behouden.

Fietsen op Rügen

De Königsstuhl Skywalk bij Sassnitz op Rügen, beeld: DZT/Florian Trykowski

Nieuw in bezoekerscentrum Nationaalpark Königsstuhl

Ook nieuw is de multimediatentoonstelling in het bezoekerscentrum Nationaalpark Königsstuhl. Het hele pand is gemoderniseerd en de tentoonstellingszalen zijn opnieuw ingericht. Je komt er alles te weten over de dynamiek van de krijtkust, de bescherming van de biodiversiteit en het unieke karakter van nationale parken. Er is aandacht voor actuele milieu- en klimaatbescherming en buiten vind je nieuwe milieu-educatieve activiteiten. Met de audiotour mis je niets. Deze is ook in het Nederlands beschikbaar.

Fietsen op Rügen

De beroemde krijtrotsen op Rügen, beeld: Lookphotos/Günther Bayerl

Aan de Ostseeküsten Radweg

Zoals genoemnd voert de 1140 kilometer lange Ostseeküsten Radweg langs de Skywalk Königsstuhl. Pik ook de andere hoogtepunten van Rügen mee, zoals Badplaats Binz met zijn oude badhuizen of het Boomtoppenpad, en aan de oude pier van Sellin. Kijk op de websites van Mecklenburg-Vorpommern en Koenigsstuhl.

Fietsen op Rügen

UNESCO Werelderfgoed: de oude beukenbossen in Jasmund Nationalpark op Rügen, beeld: Lookphotos/Günther Bayerl

Beeld: Duits Verkeersbureau

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.