Nieuwe hotspot: De Staatsman in Zwolle (met oplaadpunt + fietsverhuur!)

0

Zwolle is een hotspot rijker: De Staatsman. Een hotel en grand café waar fietsers de koning te rijk zijn. Met een fijn terras en sfeervolle kamers ook in het najaar – met hopelijk een zonnetje! – een heerlijk plekje. En rondom Zwolle kun je prachtig fietsen, langs IJssel, Vecht én naar de Veluwe.

Fijn terras in de binnentuin, waar je ook je e-bike veilig stalt.

Luxe hotelkamers en terras in de binnentuin

De Staatsman vind je in de voormalige statenzaal van Zwolle. Het prachtige pand is omgebouwd tot een grand café met zeven luxe hotelkamers. Kies je voor de Kamer van de Commissaris der Koningin, de Wachtkamer of de Dienstwoning? Dit rijksmonument uit 1897, voormalig provinciehuis en bibliotheek ademt één en al historie. Pronkstukken zijn de glas-in-lood ramen, de wandschilderingen en de bijzondere neogotische stijlelementen. En dan hebben we het nog niet eens over het Grandcafé en het toffe terras in de binnentuin!

Ook in de hotelkamers zie je overal historische details

Hotel met oplaadpunt en fietsverhuur

Een fijne uitvalsbasis voor fietsers, met oplaadpunten voor elektrische fietsen op de (afsluitbare) binnenplaats van het hotel. Ook zijn er fietsen die verhuurd kunnen worden, mocht je een e-bike willen huren kan dit ook. Ze werken samen met fietsenhandel Gait Rigter die ervoor zorgt dat gasten een fiets kunnen huren, dus er is veel mogelijk.

Lekker bijdetijdse badkamer in het hotel

Historisch hotel in hartje Zwolle

Je uitvalsbasis is lekker centraal: je slaapt hier tussen de stadsgrachten, midden in het historische centrum van Zwolle. De hoofdentree ligt aan de Diezerstraat, de drukstbezochte winkelstraat van de stad. Zwolle zelfs is ook een strategisch punt voor fietstochten: je kunt hiervandaan mooie routes plannen langs de IJssel of Vecht, of juist naar de Veluwe. Kijk voor kant en klare routes in de regio Zwolle hier!

Beeld: De Staatsman

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.