Lifehacks voor fietsen: huishoudfolie & accu-openingen

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer een lezershack: huishoudfolie gebruiken om accu-openingen te beschermen. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Huishoudfolie & accu-openingen

Lezeres Susanne mailt ons: “Het kan gebeuren dat je tijdens je fietsvakantie je fiets niet kunt opladen dichtbij een stopcontact, maar dat je de accu uit de fiets moet halen om deze elders op te laden. Als je fiets dan vervolgens op de camping heel de nacht buiten in de regen moet staan, is dat niet goed voor de accu-openingen. Wij lossen dit op met huishoudfolie: rol die dakpansgewijs van onderen naar boven over de accu opening en er kan geen water inlopen. Dit was voor ons een uitkomst tijdens een nogal regenachtige e-bike fietsvakantie.

Ook handig trouwens als je je fiets op de fietsendrager meeneemt achterop de auto met regenachtig weer. Het advies is dan de accu’s te verwijderen. Heb je de dummy’s (accudeksels) niet bij je om de accu openingen van de fiets af te dekken, dan biedt folie uitkomst want dit beschermt ook tegen opspattend water.

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: je display & de koelkast

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en wie weer plaatsen we ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Echt altijd handig!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.