Citytrippen op de fiets met de ALM-route

0

Zin in een paar dagen fietsen dichtbij huis, met een stukje net over de grens? Met lekker veel natuurschoon en vergezichten maar ook mooie steden vol terrasjes, musea en fijne hotelletjes? Rijd eens de nieuwe ALM-route, langs Aken, Luik en Maastricht!

Lekker relaxed trappen langs de Maas bij Luik

Fietsen door stad én natuur

Helemaal nieuw is de route niet, het is een gecombineerde lus van drie reeds bestaande fietsroutes. Makkelijk te vinden door hun eigen bewegwijzering, die is gecombineerd tot de zogenaamde ALM-route. Een leuke meerdaagse lus langs drie heel interessante steden. En tussendoor fiets je langs de mooiste afwisselende landschappen.

De steengroeve in het hart van de Sint-Pietersberg, nu een natuurgebied

Drielandentocht langs Aken, Luik en Maastricht

Met de ALM-route ontdek je Aken, Luik en Maastricht door de Heuvelland-Fietsroute, RAVeL 39/38 en de Maasroute in 126 km te combineren. Je vertrekt vanaf de Vaalserberg via de RAVeL 39/38 richting Luik (50 km). Vanuit Luik stap je over op de Maasroute, die je 34 km volgt tot aan Maastricht. Ontdek Visé en het sluizencomplex van Lanaye en fiets via de doorsteek van Caestert naar Maastricht. Op de Sint-Pietersberg in Maastricht stap je over naar de Heuvelland-Fietsroute, deze brengt je in 41 kilometer weer terug naar de andere kant van het Nederlandse Heuvelland: de Vaalserberg. Aken bereik je via een doorsteekje even van de route vandaan.

De uitkijktoren op de Vaalserberg moet je even beklimmen als je in de buurt bent!

RAVeL 39/38

De RAVeL 39/38 is een van de oudste en mooiste van de RAVeL’s: de ‘langzame wegen’ van België, speciaal voor wandelaars en fietsers en vaak over voormalig spoor, zoals hier. Je fietst van het Drielandenpunt naar Luik over de (geasfalteerde) oude spoorlijnen 39 en 38 met weinig kruisende wegen. Onderweg ontdek je het Land van Herve met zijn glooiende weilanden, boomgaarden en lokale producten. Fiets langs het Fort van Battice en stap even af in Clermont-sur-Berwinne om de beklinkerde straatjes te bewandelen van één van de mooiste dorpjes in Wallonië. Beklim in Luik de trappen van de Montage de Bueren en geniet bovenaan op de Citadel van een prachtig uitzicht over de stad. Onderaan vind je Brasserie C en Brouwerij Curtius, waar je geniet van een Belgisch biertje met Luikse balletjes!

Meer informatie

Alle info over de route vind je hier: https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/fietsen/zonder-grenzen/fietsroutes-aken-luik-maastricht/ Er is ook een boekje van verschenen: https://webshop.visitzuidlimburg.nl/alm-fietsroute.html

Beeld: Visit Zuid-Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.