Archeo Fietsroute Gennep: op zoek naar bijzondere vindplaatsen

0

Leuke tip: de Archeo Fietsroute Gennep. Met de nieuwe tocht maak je een innovatieve reis door de geschiedenis met je smartphone. Je krijgt vanzelf een signaal als je in de buurt komt van archeologische vindplaatsen en andere bezienswaardigheden.

Speren geven aan waar je een QR-code kunt scannen voor interessante informatie

Archeo Fietsroute Gennep

Met de lancering van de Archeo Fietsroute Gennep heeft de Archeo Route nu 12 fietstochten en 5 wandeltochten door heel Limburg, allemaal te vinden op Archeo Route Limburg. De 32,5 kilometer lange nieuwe tocht neemt je mee op een boeiende ontdekkingstocht langs archeologische vindplaatsen en andere historische bezienswaardigheden. Naast historie geniet natuurlijk ook van prachtige natuur en fijne plekjes om te stoppen en een hapje te eten of te drinken.

Archeo Route Limburg app

Met de Archeo Route Limburg app is het volgen van de route lekker eenvoudig. Je kunt je tocht starten vanaf elk punt op de route. Je hoort vanzelf een belletje via de app wanneer een interessante locatie nadert, waardoor je onderweg geen bezienswaardigheden mist.

Beste startpunt

Het beste startpunt is evenwel Museum Het Petershuis in het centrum van Gennep, waar je voor of na de route extra informatie krijgt over de hoogtepunten die je onderweg tegenkomt. Ben je vergeten je accu op te laden voor vertrek? Een powerbank en zelfs oordopjes kun je hier lenen, handig.

Iedere keer weer verrassend welk verhaal je te horen krijgt op deze plek

Avontuurlijk en leerzaam

De Archeologische Fietsroute Gennep is een avontuurlijke en leerzame ervaring. Onderweg kom je van alles te weten over het belang van het Genneperhuys en Huys Heyen, je ontdekt de herkomst van de naam Gennep, leert wat Gennep voor het spoorvervoer betekende en nog veel meer. Voor een rijker inzicht in de lokale geschiedenis kun je terecht bij Museum Het Petershuis, waar een uitgebreidere kaart met routeboekje verkrijgbaar is.

Beeld: Limburg Marketing / lauraknipsael.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.