Op micro avontuur in eigen land met Avontuur Dichtbij (op de fiets!)

0

Voor een bijzondere belevenis hoef je niet ver te reizen. Ontdek Nederland en België, individueel of in kleine groepen met Avontuur Dichtbij. Echte micro avonturen, waarbij je dichtbij bestemmingen op een heel andere manier meemaakt. Met leuke fietsarrangementen!

Duurzaam en kleinschalig

De micro avonturen van Avontuur Dichtbij zijn als veldboeketten: kleurrijk, vol variatie en voor ieder wat wils. Duurzaamheid en kleinschaligheid staan centraal. Een avontuur dichtbij laat de schoonheid van de natuur zien of werpt een nieuwe blik op de stad. Je kijkt mee met duurzame voedselproductie en kleinschalige ambachten. Dankzij een rechtstreekse samenwerking zijn lokale ondernemers minder afhankelijk van grote boekingssites, waar ze vaak weinig aan overhouden. Ook heel belangrijk: Avontuur Dichtbij helpt het toerisme spreiden door minder bekende plekken aan te bieden en reizen te organiseren buiten het hoogseizoen. Het komt je ervaring allemaal ten goede!

Op avontuur: Lauwersmeer en Schiermonnikoog

Wat betekent dat nu precies? De IVN Trektocht Lauwersmeer-Schiermonnikoog is bijvoorbeeld een 3-daagse fiets- en wandeltrektocht door twee Nationale Parken. Door het Lauwersmeergebied maak je een fietstocht van zo’n 73 km. Schiermonnikoog verken je per fiets en wandelend, met een route die is uitgezet door lokale IVN Natuurgidsen. Een speciale app neemt je je hele vakantie mee op ontdekkingsreis en vertelt onderweg bijzondere verhalen. Je overnachten bij IVN Gastheren van het Landschap, die je alles kunnen vertellen over het gebied. Ook leuk: de tweedaagse IVN Fietstocht Hollandse Duinen, Land van de Peel (4 dagen fietsen en wandelen) of de tweedaagse fietstocht Nationaal Park Hollandse Duinen.

Kunstzinnig fietsen: Van Gogh route

Kunstliefhebber? Het micro avontuur In de voetsporen van Van Gogh neemt je op de fiets mee door het prachtige Brabantse landschap van bekende schilderijen. Beleef de magie van het beroemde oplichtende fietspad van Daan Roosegaarde, geïnspireerd op De Sterrennachten van Van Gogh. Je maakt ook een kanotocht over de Dommel!

Waardevol genieten​

Avontuur Dichtbij is een nieuwe reisorganisatie die gespecialiseerd is in korte arrangementen dichtbij. Altijd met respect voor de omgeving: eenmaal aangekomen op bestemming ontdek je de omgeving te voet, per fiets, per kano of zeilschip. Het idee achter de micro avonturen is dat je voor een mooi avontuur niet uren in het vliegtuig hoeft te zitten. Een volwaardig alternatief voor een citytrip per vliegtuig: wel 95% duurzamer dan een weekendje Barcelona!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.