Sprayway Fen lichtgewicht regenjack Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Het Sprayway Fen lichtgewicht regenjack bijvoorbeeld: ‘Comfortabel, soepel, licht én regen parelt zo van dit jack af‘.

Sprayway Fen

Als deze zomer warm, maar ook winderig en buiig zal blijken, ben je maar al te blij dat je standaard een regenjasje bij je hebt onderweg. Een klein op te bergen, lichtgewicht, winddicht en ademend exemplaar helpt je uit de brand bij plotse weersveranderingen. Ook in de lente en herfst een uitkomst.

De specs

Het 2,5-laags stretch Fen-jacket van Sprayway is van HydroDry-materiaal, weegt 250 gram, is waterdicht (10.000 millimeter waterkolom), winddicht, ademend, slijtvast en klein op te bergen. De capuchon is niet oprolbaar, wel verstelbaar en heeft een verstevigde bovenkant, een soort klepje dat niet heel ver uitsteekt. Het allround jack heeft een rits met windvanger en twee steekzakken met rits en mesh binnenzijde. De manchetten zijn half-elastisch net als het boord aan de onderzijde. In twee kleuren en zes maten verkrijgbaar.

Onze mening

Comfortabel, soepel, licht én regen parelt zo van dit jack af. Ruim, maar geen vormloos model dat genoeg ruimte biedt voor één of meer onderlagen. Een iets verlengd achterpand, da’s prettig. Ben je een diep zittende fietser – denk richting wielrenhouding – kies dan een jack met een verder verlengd achterpand. De capuchon kan als de jas dicht is iets voelbaar zijn in de nek, maar zit niet in de weg. Handig: zet je de capuchon op dan kun je deze aan de achterkant aantrekken zodat-ie goed blijft zitten en niet subiet afwaait bij tegen- of rijwind. De bovenkant van de capuchon blijft dan als een soort klepje goed op je voorhoofd zitten en beschermt tegen water. Fijn: het jack voelt niet benauwd, maar luchtig. Detail: de jas is niet helemaal geruisloos, maar heeft ook geen hinderlijke ‘kraak’ of iets dergelijks.

Sprayway Fen Jacket € 120,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Proefrit accessoires – Thule Paramount fietsrugzak Proefrit

Alternatieven

Vaude Escape Bike Light
Waterdicht, winddicht, ademend, tweelaags regenjack van 412 gram met gaasvoering. Milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd. Beschermt tegen regen en wind. De capuchon kun je in de kraag opbergen. In negen kleuren en negen maten verkrijgbaar. € 110,-  kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Human Nature Yenna
Waterdicht (5.000 mm waterkolom), winddicht, ademend, ventilerend, oprolbare capuchon, ritszakkken, verstelbare onderzijde, klein op te bergen. Van gerecycled polyester uit PET-flessen. In drie kleuren
en zes maten verkrijgbaar. € 109,99 (leden) kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.