Thule Paramount fietsrugzak Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. De Thule Paramount bijvoorbeeld: ‘Zelfs een helm past erin‘.

Thule Paramount

Fiets je naar je werk en heb je geen bagagedrager? Of heb je die wel, maar hang je omwille van bijvoorbeeld balans liever je spullen op je rug? Dan is een comfortabele fietsrugzak van belang. Waarschijnlijk wil je ook een laptopvak. En genoeg ruimte voor alles wat je mee wilt nemen, plus handige opbergvakken.

De specs

Deze Thule Paramount heeft een inhoud van 27 liter. De tas is er in het zwart en olijfgroen, weegt 1430 gram en meet 31x28x52 centimeter. Het nylon is waterbestendig en de ritsen zijn gecoat. Het bodemvak bevat een waterdichte regenhoes met reflecterende coating die je aan de tas kunt bevestigen. We tellen verder elf opbergvakken, inclusief laptopvak, zijvakken en mesh subvakjes. Bovenop een draaghengsel, aan de gewatteerde rugriemen een afneembare en verstelbare borstriem. Het rugpand heeft een ventilerend ontwerp.

Onze mening

Ja, dit is dus gewoon een goed ding: de Paramount voelt onderweg comfortabel en ondersteunend, is erg stevig en slijtvast, netjes afgewerkt, ruim en praktisch. Het open voorvak kun je verder openritsen om onderweg je jas in te proppen (excuus: netjes in op te bergen) of een slot of wat dan ook in mee te nemen. Zelfs een helm past erin. Wij zijn zeer content met de vele vakken en de verdeling ervan, want we verkiezen dat boven één enkele ‘grot’ waar je je suf in graait om te vinden wat je zoekt. Verder beschermt de tas je laptop goed en zijn we blij met het telefoonvakje waar je ook bij kunt als je de rugzak op hebt. Wel is de tas relatief zwaar. Ben je klein van stuk, dan kan-ie een tikkeltje groot voor je zijn. Afgezien daarvan: op naar je werk deze zomer!

Thule Paramount 27 L € 169,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Proefrit accessoires – Lazer Codax KinetiCore fietshelm 

Alternatieven

Deuter Rotsoord 25+5
Deze Rotsoord heeft een inhoud van 30 liter, is in vijf kleuren verkrijgbaar, weegt 1180 gram en meet 30x19x52 centimeter. Met laptopvak, regenhoes, afneembare heupriem en compartiment voor volume-uitbreiding. Veel focus op ventilatie en draagcomfort. € 159,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

ORTLIEB Commuter-Daypack City
Deze Daypack heeft een inhoud van 27 liter, is in twee tot vier kleuren verkrijgbaar, weegt 800 gram en meet 32x21x50 centimeter. Met één groot binnenvak, laptopvak, voor/zijvakje en afneembare borst- en heupriem. Waterdicht en zeer slijtvast. € 160,- kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.