Leuk budgetadres: BUNK in Amsterdam-Noord

0

Zin in een stedentrip, maar zit je niet te wachten op de drukte van de grote stad? Denk eens aan BUNK in Amsterdam-Noord. Een sfeervol adres in de voormalige Sint-Rita kerk en je fietst hier zo de stad uit. Fietsen staan voor je klaar!

BUNK Amsterdam houdt het midden tussen een hotel en een hostel. Je kunt er goedkoop overnachten, maar dan wel op een bijzondere manier: in een pod, een doordacht ingerichte cabine. Wil je het een maatje groter? In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een bergdorp door de ruimte zweven. Je hebt er alle faciliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Stap op de fiets en je zit hier zo middenin de natuur met weidse vergezichten, molens en pittoreske dorpjes. Met de wind in je haren ontdek je de rust en ruimte van het Noord-Hollandse landschap. Spring maar achterop!

      

Rondje Twiske

Amsterdam-Noord is de poort naar Waterland, met de knooppunten rijd je hier zo de stad uit om de Twiskeroute op te pikken. Geniet van het groen in recreatiegebied Het Twiske en fiets langs pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken die kronkelen door een eeuwenoud polderlandschap. Onderweg kom je van alles tegen: van strandjes tot schapen en zelfs Schotse Hooglanders. Ook de Molenroute is een mooie tocht. Fiets vanaf BUNK naar Den Ilp en door het Purmerland naar de historische stad Purmerend. Vanaf daar zoef je door de Beemster, het Wormerland tot aan Koog aan de Zaan en Zaandam. Lekker even toerist in eigen land spelen: pik de historische Zaanse Schans mee!

Over BUNK

BUNK slaat de brug tussen hotels en hostels. In een historische ambiance vind je een speels hotel, voor een eerlijke prijs. In 2019 opende het eerste BUNK hotel in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht. Het hotel won datzelfde jaar direct de award ‘Beste nieuwe horecaconcept’ van Entree Awards. In 2020 opende BUNK hotel in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagendoornplein in Amsterdam-Noord.

Beeld: BUNK

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.