Duurzame hotspots in Salland: fiets eens langs!

0

In Overijssel stikt het van de duurzame hotspots en vooruitstrevende ondernemers. Je vindt er veel verrassende adressen waar je – zonder zorgen over de ecologische footprint – nog lekker ouderwets of juist heel eigentijds kunt eten, shoppen en slapen. 

Duurzame vakantiehuisjes 

Deze groene hotspots hebben allemaal een goed verhaal. Zoals bijvoorbeeld de Lemelerberglodge, bovenop de Lemelerberg. Ingericht met natuurlijke materialen, he-le-maal off the grid en het toppunt van slow travel. Liever wat meer reuring om je heen? Op de Sallandse Heuvelrug kun je ook letterlijk in de Heuvelrug slapen, hier oogst je zelf je groente en fruit. Een leuke uitvalsbasis voor de route Fietsen over de Sallandse Heuvelrug.

Even afstappen op de Lemelerberg – maar dat is hier geen straf!

Groene restaurantjes in Overijssel

Er valt ook veel duurzaams te proeven – ga bijvoorbeeld maar eens langs bij Lovely Local en ETN saladebar, allebei in Enschede. In de uiterwaarden van de IJssel vind je de leuke Brasserie Op Duur. Houd je wel van bijzondere locaties, check dan ook restaurant Vinck: midden in de wijnvelden bij Geesteren. Fiets eens een van de Smaakfietsroutes door Overijssel, dan kom je nog veel meer fijne adresjes tegen. Ook de (H)eerlijk IJsseldelta route Mastenbroek of Kampereiland brengen je op mooie duurzame plekjes waar je allerlei lekkers vindt.

Op pad in de IJsseldelta, er is hier nog zoveel te ontdekken

De leukste tweedehandswinkels

Appel & Ei is een keten voor tweedehandskleding met vestigingen in Hengelo, Enschede, Zwolle en Deventer. Leuk om even mee te pikken als je de stad in gaat, je komt hier altijd iets bijzonders tegen! In Deventer moet je meteen even langs Blauwe Hand 1652, in dezelfde straat als Appel & Ei. In deze conceptstore vind je alleen maar duurzame kleding – waaronder sneakers. Zoek je mooie tafelkleden of kussenslopen om je interieur een bijdetijdse vibe te geven, ga dan naar By Mölle in het dorpje Dalfsen. Meteen een leuke uitvalsbasis om langs de Overijsselse Vecht te fietsen!

Mooi hoor, Deventer, vooral het historische Bergkwartier

Beeld: MarketingOost / Kenneth-Stamp, Gijs Versteeg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.