100% Women: bijzondere fietsavonturen voor vrouwen in Zwitserland

0

Met het initiatief 100% Women wil Zwitserland Toerisme vrouwen warm maken voor buitensport. Dit jaar staat de campagne in het teken van fietsen, met een gravel challenge, sportieve uitdagingen én een nieuw platform vol activiteiten en evenementen speciaal voor vrouwen.

Gstaad, eMTB Tour Rellerli Bike 890

Fietstochten door en voor vrouwen

Vrouwen winnen terrein in de wielersport; de eerste Tour de Suisse voor vrouwen vond in 2021 plaats en de Tour de France Femmes werd vorig jaar na een onderbreking van enkele jaren opnieuw georganiseerd. Volgens een onderzoek uit 2022 gaan in totaal 1.25 miljoen vrouwen in Zwitserland in hun vrije tijd regelmatig fietsen of mountainbiken. Voor mannen ligt dit cijfer met 2.057 miljoen nog hoger. Dit jaar hoopt Zwitserland Toerisme nog meer vrouwen uit de hele wereld aan het fietsen te krijgen door aantrekkelijke fietsarrangementen voor vrouwen te promoten. Leuk als je alleen reist als vrouw, of om samen met een vriendin bij aan te haken.

Ruppen, Heidi’s Modernos

Handig: workshops e-biken en onderhoud

Samen is het leuker! Meer dan 50 begeleide fietsavonturen maken het kiezen moeilijk. Wat dacht je van een cursus e-MTB reparatie- en rijtechniek voor vrouwen? Of een speciale workshop voor wie voor het eerst op een e-bike stapt? Dankzij een nauwe samenwerking met Komoot kun je met behulp van een eenvoudige routeplanner en kant-en-klare routes fietstochten gemakkelijk plannen en delen. Je vindt alle activiteiten en evenementen hier: https://www.myswitzerland.com/nl-be/interesses/100-women-offers-for-women/ 

Op een gravelbike de bergen in

Beeld: Switzerland Tourism / André Meier, Destination Gstaad & BMC/David Schultheiss

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.