De mooiste fietsroutes van Duitsland volgens de Duitse fietsersbond

0

Wie kun je beter vragen wat de mooiste fietsroutes van Duitsland zijn dan de Duitse fietsersbond? Ieder jaar maakt deze ADFC een rijtje van de meest populaire fietsroutes van het land. Dit jaar is er een opvallende nieuwkomer te bespeuren!

De Weser-Radweg blijft de onbetwiste nummer één van Duitsland

De nummer 1 is…

De Weser-Radweg is nog altijd de populairste langeafstandsfietsroute in Duitsland, gevolgd door de Elberadweg. Nieuw op het podium is de Ostseeküste Radweg, daarover meer in de rubriek Fietsen in Europa in FietsActief nummer 2/3.  Deze Oostzeekustroute steeg een plekje ten koste van de nog altijd gewaardeerde Donauradweg. De Main-Radweg completeert de top vijf in de onlangs gepubliceerde ‘Radreiseanalyse’ van de ADFC, de Duitse fietsersbond.

Langs de Weser naar zee

Het Weser-fietspad volgt de loop van de rivier van het Weserbergland naar de Noordzee door zes regio’s. Je komt nauwelijks hellingen tegen onderweg, dus je kunt volop ontspannen en genieten van je fietstocht naar zee. In het Weserbergland liggen historische steden, kastelen en paleizen als parels langs de weg. Stap zeker even af in Hamelen en Bremen. In de Noord-Duitse laagvlakte wordt het beeld gedomineerd door uitgestrekte landerijen met heidevelden, dorpen, boerderijen en windmolens. Op weg naar de kust gaat het door de groene uitgestrektheid van het Wesermoeras naar de zee en de havenstad Bremerhaven. In Cuxhaven bereik je het strand en de zee.

Langs én over het water, met de veerbootjes onderweg

De Ostseeküste Radweg

Deze nieuwkomer in de ranglijst start aan de Oostzeekust in Flensburg: van hier tot op het eiland Usedom is de zee je constante metgezel. Zandstranden, bizarre kliffen, kustplaatsen: het water is hier nooit ver weg. Langs de Kieler Förde gaat het langs de badplaatsen in de baai van Lübeck, die recent zijn opgeknapt. De Hanzesteden Wismar en Stralsund en hun stadscentra maken deel uit van het UNESCO Werelderfgoed, stap hier zeker even af. Het mondaine Heiligendamm is een prachtige witte stad aan zee. Na het schiereiland Fischland-Darß-Zingst leidt de weg naar het grootste eiland van Duitsland, Rügen, met zijn wereldberoemde krijtrotsen. Nog niet uitgefietst? Vanuit Kopenhagen en Gdansk kan nog meer van de Oostzee worden ontdekt, want de fietsroute langs de Baltische kust loopt parallel aan de EuroVelo-Route 10!

Het water is altijd dichtbij met de Ostseeküste Radweg

Beeld: Duits Verkeersbureau

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.