Fiets eens de belevingstochten door De Maasheggen

0

Top voor dit voorjaar: de ‘Sagen & Legenden’ fietsroutes door het Maasheggenlandschap in de gemeente Land van Cuijk. In de lente staat de meidoorn hier prachtig in bloei! De vorig jaar gelanceerde belevingsroutes nemen je mee terug in de tijd naar de volksverhalen uit deze authentieke streek.

Kies je voor ‘Fabels – dierlijke avonturen in De Maasheggen’ of ‘Het Duvelsklökske van Sambeek’? De knooppuntenroutes van 15 en 18 kilometer leiden je beide door het prachtige UNESCO-biosfeergebied De Maasheggen. De routes zijn als gratis brochure te verkrijgen bij de toeristische informatiepunten en diverse ondernemers in de gemeente Land van Cuijk. Iedere fietsroute is daarnaast online op de mobiele telefoon te bekijken op routesinbrabant.nl.

Fabels-fietsroute door de Maasheggen

Op de 15 kilometer lange Fabels-fietsroute neemt je mee door De Maasheggen en natuurgebied De Vilt rondom Oeffelt en Beugen. Onderweg worden vijftien eigentijdse fabels verteld, met een hoofdrol voor dieren en planten die hier voorkomen. Stap even af bij de panelen met een QR-code om de fabels te beluisteren met je smartphone. Schrijver Geurt Franzen uit Boxmeer heeft de fabels bewerkt en ingesproken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Speur mee naar het Duvelsklökske

De Sint-Janstoren van Sambeek torent hoog boven het Maasheggenlandschap uit. Niet voor niets noemen de Sambekenaren de forse middeleeuwse toren ‘knoeper’. Ooit, tijdens een kerstnacht, danste volgens de legende een duivel rondom de torenspits. Tijdens de fietsroute van 18 kilometer door het Maasheggenlandschap, tussen Sambeek en Vierlingsbeek, zoek je mee naar het klokje dat toen verdween.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Natuurgebieden De Maasheggen & De Vilt

De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van Nederland, het heeft in 2018 de status van UNESCO Man & Biosphere gekregen. Dit is het meest omvangrijke heggenlandschap van Nederland, waar een mozaïek van heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven biedt aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren. Het 140 hectare grote natuurgebied De Vilt is eigendom van Brabants Landschap en ligt tussen de dorpen Beugen en Oeffelt. In deze natuurparel bevinden zich twee grote watergebieden: De Beugense Vilt en de Oeffeltse Vilt. Daaromheen liggen bloemrijke graslanden, moerasgebieden, heggen en bossen.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.