Lokaal is het nieuwe normaal in de Franse bergen (+routetip)

0

Een vakantie in Frankrijk betekent ook genieten van de lokale keuken – dat maakt je reis nou net zo bijzonder. Laat je eens leiden door de speciale keurmerken voor milieuvriendelijke restaurants en ontdek verborgen pareltjes. Zo zijn er nog veel meer fijne adresjes waar lokaal hoog in het vaandel staat.

Genieten van de smaken van het seizoen bij Lido, Gérardmer 

Ontdek duurzame restaurants met écotable

Al eens gehoord van het Franse label ‘écotable’? Dit keurmerk wordt toegekend aan restaurants met een duurzame aanpak. Ze volgen de seizoenen, letten op dierenwelzijn en zetten ook vegetarische gerechten op het menu. Een restaurant kan één, twee of drie macarons verdienen, naar mate ze zich meer inzetten voor het milieu. In Serre Chevalier heeft Le Trinquet des Boussardes het maximum aantal macarons te pakken als beloning voor het gebruik van korte ketens, lokale producten en duurzaam vlees en een zero waste aanpak.

Heerlijk terras bij L’Assiette de Juliette, waar veel streekproducten op de kaart staan

Leuk, lekker, lokaal

Er zijn ook tal van restaurants zonder label die rekening houden met het milieu. Bij L’Assiette de Juliette in Bagnères-de-Bigorre vind je vooral streekproducten en lokale kruiden op je bord. Ietsje noordelijker volgt ‘bistronomisch’ restaurant Lido de seizoenen met zijn menukaart. Een topper in de zomer, met uitzicht op het meer van Gérardmer in de Vogezen. Een leuke plek voor een dinertje na de fietsroute La Vallée des Lacs!.

Proef de streek

Probeer ook eens de ‘oignon de Trébons’ uit de Pyreneeën, uien die afhankelijk van het oogstmoment een andere vorm, kleur en smaak hebben. Ook fijn om zelf mee te kokerellen, want van deze ui ga je niet huilen! Koop thee op basis van bergflora bij Plantes et Potions in Saint-Maurice-sur-Moselle, of proef een lokaal biertje bij microbrasserie Ibex in Avoriaz. Lokaal is het nieuwe normaal.

Kijk voor meer informatie over de Franse bergen op nl.france-montagnes.com

Beeld: L’Assiette de Juliette & Lido Gérardmer

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.