2x Historisch rondje fietsen door Berlijn: Muur en Wannsee

0

Berlijn is een lekker hippe stad, vol bijzondere adresjes om iets te eten, te drinken of te logeren. Maar in Berlijn is de geschiedenis ook nog steeds voelbaar én zichtbaar – de unieke historie van deze stad maakt je citytrip juist net even anders dan anders. Het leukst op de fiets, natuurlijk! 

Op de fiets langs de Eastside Gallery in Berlijn

Fietsen langs de Muur

De Muur kom je in Berlijn overal tegen. Fiets een stukje van het Berlijnse Muur fietspad – in totaal bijna 160 km lang. Het traject Hennigsdorf – Hohen Neuendorf – Hermsdorf neemt je mee door de natuur in het noordelijke deel van toenmalig West-Berlijn. De beek Tegeler Fließ neemt je mee terug naar het centrum. Ook mooi: het traject Sonnenallee – Schönefeld – Lichtenrade. Tip: wil je alle achtergrondinfo onderweg meepikken, boek dan een begeleide fietstocht.

Op de fiets langs de Wannsee – de stad lijkt mijlenver weg

Op de fiets naar de Wannsee

Aan de Wannsee hadden de partijbonzen in nazi-Duitsland de mooiste landhuizen ingepikt. De Wannsee fietstocht is een klassieker. Je rijdt van het stadscentrum naar het meer, waar je ineens mijlenver van de stad vandaan lijkt. Trap door het historische centrum en de villawijken naar Potsdam. Stap onderweg zeker even af bij de Gendarmenmarkt en Checkpoint Charlie, toeristische highlights maar niet te missen! Deze route is ook leuk te combineren met de route langs de Nikolassee of de Dahlemroute.

Beeld: visitBerlin/Thomas Kiero & Philip Koschel

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.