Hanzejaar: 800 jaar Hanzesteden – vier het mee!

0

Op 1 april wordt het Hanzejaar 2023 officieel geopend in Hanzestad Kampen. In een historisch decor vinden allerlei activiteiten plaats, van kleine lokale initiatieven tot grote events. Leuk om mee te maken!

Sfeervolle Hanzestad: Deventer

Buiten beleef je het

Na de aftrap op 1 april komt er een interactief Hanze Escape Event in alle 9 steden tegelijk in het weekend van 13 & 14 mei. De buitenkunsttentoonstelling IJsselbiënnale is deze zomer een echte highlight. Op donderdag 22 juni kun je – op 50 meter hoogte – zwevend boven de oude Hanzestad Zutphen genieten van lunch, high wine of diner en spectaculaire uitzichten tijdens het wereldwijde fenomeen ‘Dinner in the Sky’. Wil je dit meemaken? Reserveer hier een plek aan tafel!

De Lebunustoren in Deventer vanuit de lucht

Herfst in de Hanzesteden

De negen Hanzesteden in Oost-Nederland vieren nog tot het eind van het jaar het eeuwenoude Hanze-gedachtengoed. Vast voor op de agenda: in het najaar staan 24 uur Hanze en Kleur de Hanze op het programma. Die laatste is een sensationeel projectiekunstwerk waarbij jong en oud zijn of haar tekening kan uploaden, om te laten projecteren op een Hanzegebouw in een Hanzestad naar keuze. Een spectaculaire afsluiting van het Hanzejaar!

Klein maar fijn: Hanzestad Hattem

 

Beeld: Marketing Oost

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.