Ga eens gravelriden – in Ruinen bijvoorbeeld

0

Gravelriden – mountainbiken zonder technische hoogstandjes – is een vondst. De route Gravel in Ruinen neemt je mee door een lekker afwisselend landschap van bossen, heide en boerderijen. Samengesteld door echte gravelspecialisten van de website gravelrides.cc

Gravelroute in Ruinen

Een deel van de gravelroute bij Ruinen

De route Gravel in Ruinen van 65 of 83 kilometer gaat van start bij ARNT Bikeshop aan de Brink van Ruinen, net even ten zuiden van het Dwingelderveld. “Drenthe is een van mijn favoriete gravelgebieden”, vertelt Christiaan Warger, oprichter van gravelrides.cc. “De verhouding asfalt en offroad is hier goed genoeg, maar het is vooral het landschap dat zo mooi is. De bossen, de heide gebieden, de boerderijen en de afwisseling van open stukken met stukken bos. En Drenthe vind ik een fijne provincie om te zijn. Ik voel me hier thuis en op mijn gemak. De meeste mensen zijn ook erg vriendelijk, zeker als jij dat ook bent.”

De mooiste gravelrides van Nederland

Nog voordat de eerste gravelbikes op de markt kwamen, zo’n 5 jaar geleden, was Christaan al op zoek naar de mooiste gravelroutes door het bos. Dat dit gravel heette wist hij toen nog niet, hij wilde gewoon lekker in de natuur fietsen. Sindsdien heeft hij heel wat kilometers gereden door heel Nederland. De mooiste gravelroutes vind je op de site, waar iedere maand nieuwe tochten aan worden toegevoegd. Ook passen ze regelmatig routes aan om ze mooier te maken of omdat je over een bepaald pad niet meer mag fietsen. Een deel van de routes is alleen beschikbaar als je betaald lid wordt van de site – dat geldt ook voor de route Ruinen moet je lid worden, maar het is de moeite waard! Wil je eerst even kijken of het wel iets voor jou is, probeer dan een van de gratis routes.

Beeld: gravelrides.cc & Wouter Roosenboom

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.