Niet voor Wadjes: winterfietsen op Vlieland

0

 Pak deze winter je fiets en ontdek alle Niet voor Wadjes activiteiten op Vlieland. Tijdens de route kom je langs bijzondere activiteiten en mooie plekken. Onderweg geniet je van het uitzicht – stap zeker af bij vogelkijkhut Kroon’s Polder om vogels te spotten. Ben jij een stoer buitenmens? Stap dan op de pedalen en ontdek het mooie Vlieland!

 Vlieland: klein maar fijn

Vlieland is het kleinst van alle Nederlandse Waddeneilanden. Vlieland is een eiland voor rustzoekers, natuurliefhebbers en levensgenieters. Er is één dorp waar je steeds terugkomt: Oost-Vlieland. Daaromheen alleen maar natuurgebied: duinen, bos en strand. 

Niet voor Wadjes route

De route met top 9 Niet voor Wadjes activiteiten gaat langs gave activiteiten en mooie plekken passend bij de stoere buitenmens. Ben jij dat? Stap dan op de fiets, door weer en wind. Ervaar de puurheid, vergezichten en winterse schoonheid die Vlieland te bieden heeft. En ontdek de bijzondere plekken en activiteiten langs deze route. Bij WestCord Strandhotel Seeduyn vind je bijvoorbeeld het enige strandpaviljoen van het eiland. Bij infocentrum de Noordwester zie je een skelet van een potvis. Op de Jutterszolder kun je rondstruinen tussen de vondsten van Vlielander jutters. 

Vlielander Kaasbunker

Stap ook even af bij de Vlielander Kaasbunker! Op het hoogste punt van Vlieland, vlakbij de vuurtoren, ligt diep onder de grond een oude bunker, gebouwd in WOII als onderdeel van de Atlantikwall. De Vlielander kaasmaker Nils Koster kwam er achter dat de omstandigheden in de bunker perfect zijn voor het rijpen van kaas. Hij maakte de bunkers geschikt voor kaasopslag. De hoge luchtvochtigheid en constante temperatuur zorgen er voor dat de kazen onder perfecte natuurlijke condities rijpen. Daarnaast worden de kazen 24 uur per dag belucht met zilte zeelucht. Een bijzondere ontdekking!

Beeld: Marcel van Kammen & Enno Lieder / Visit Wadden

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.