Vers van de pers: De 100 mooiste e-bike routes van Nederland

0

Hij is nét uit: De 100 mooiste e-bike routes van Nederland, de nieuwe gids van REiSREPORT. Na eerdere mooie inspiratiegidsen vol tips en routes voor Nederland en het grensgebied is er nu een speciale gids voor e-bikers. Leuk: e-bikes zijn inmiddels het favoriete vervoersmiddel van de makers – ze willen niet meer zonder!

Speciale gids voor e-bike routes

De 100 mooiste e-bike routes van Nederland is het eerste routeboek van Nederland speciaal voor e-bike fietsers. Met vijf miljoen e-bikes in Nederland is de elektrische fiets onverminderd populair, zeker als het gaat om recreatief fietsen. De meeste fietsroutes sluiten echter vaak niet goed aan op de wensen van e-bike fietsers: fietsroutes zijn vaak te kort en leiden niet langs oplaadpunten onderweg. En dat terwijl inmiddels meer dan de helft van alle verkochte fietsen een e-bike is. Een speciaal boek met knooppuntroutes voor e-bikes moest er dan ook komen.

E-bike routes met oplaadpunten onderweg

Maandenlang reisden auteurs Marlou Jacobs en Godfried van Loo door alle provincies, op zoek naar de mooiste routes. De 100 e-bike routes, met lengtes van 40 tot 85 kilometer, zijn gebundeld in hun nieuwe boek. Voorzien van uitvoerige routebeschrijvingen, leuke horeca onderweg, honderden eigen foto’s en fraaie kaarten. Aanvullende informatie helpt de fietser bovendien zowel vooraf als onderweg met speciale qr-codes. Denk aan handige startlocaties, parkeerplekken, oplaadpunten, vaartijden van veerponten en bezienswaardigheden. Er zijn ook gpx-bestanden beschikbaar van de routes. Handig!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.