Het wordt een feestelijke winter met De Maaltuin (+routetips!)

0

Van kastelen en paleizen tot musea en zelfs een vliegbasis: reizend restaurant De Maaltuin vind je op de meest bijzondere plekken. De winteredities van De Maaltuin vinden dit jaar plaats van november tot en met januari op Paleis Soestdijk en het Muiderslot. Een vorstelijke afsluiter voor een dagje fietsen langs de mooiste kastelen!

Het Muiderslot, decor van een feestelijk avondje dineren

Dineren in het Koninklijke koetshuis op Paleis Soestdijk

Je gaat niet alleen eten op deze bijzondere locaties: je geniet van een heerlijk 5-gangen diner en bijpassende wijnen maar ook een wandeling, live muziek, kunst en andere creatieve uitingen staan op het programma.
Op Paleis Soestdijk dineer je in het koetshuis, waar je de rode loper ziet die gebruikt werd tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en de naambordjes van de Koninklijke paarden. De stallen en het koetshuis zijn onderdeel van de Parade, een deel van Paleis Soestdijk dat vroeger zelfvoorzienend was. Met die inspiratie is de chefkok aan de gang gegaan: de hoofdingrediënten van het menu komen van Nederlandse bodem en er wordt gekookt met seizoensproducten, waaronder vergeten groenten.

Ervaar het Muiderslot in de winter

Deze winter transformeert het Muiderslot in een echt winterkasteel. De Maaltuin neemt je mee naar de binnenplaats, ridderzaal, kas en taverne van het kasteel. Op verschillende plekken vol historie worden heerlijke gerechten geserveerd. Net zoals bij Paleis Soestdijk is het menu geïnspireerd op de locatie en het seizoen. Je ontdekt hoe het kasteel zich in het verleden voorbereidde op de winter en tegelijkertijd voor warmte en gezelligheid zorgde met bijvoorbeeld dans, toneel, gedichten en grootse feesten.

Fietsen rond het Muiderslot en de Koninklijke Stallen

Combineer dit bijzondere avondje uit met een al even bijzondere fietsroute langs historische plekjes rond de locaties waar je dineert. Het Fietsrondje Amsterdam Muiderslot leidt je bijvoorbeeld in twee routes van 17 en 24 km vanuit Amsterdam naar het kasteel, maar je kunt de route ook prima starten bij het Muiderslot en er een rondje van maken. Je komt onderweg onder andere langs het Rijksmuseum en Weesp. Of rijd de route vanuit Amsterdam en blijf in de buurt van het Muiderslot een nachtje slapen na je diner, voor je de volgende dag terugfietst. De Fietsroute: Muiden, boerenland Vechtvallei leidt je in 42,4 km vanuit Muiden langs de buitenplaatsen aan de Vecht, prachtige historische plekjes. In Den Haag troont de route Den Haag in één dag … op de fiets je mee naar de Koninklijke Stallen en andere mooie locaties in de stad, zoals het Vredespaleis en het Binnenhof.

Over De Maaltuin

De Maaltuin laat je op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van deze plek. De Maaltuin heeft eerder plaatsgevonden op onder andere Paleis Soestdijk, het Muiderslot, Vliegbasis Soesterberg, Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en Trompenburg Tuinen & Arboretum. De avonden kosten € 98,95 per ticket. Data: Paleis Soestdijk 3 november – 23 december 2022, Muiderslot 8 december 2022 – 22 januari 2023, van 18:00 tot +/- 22:00 uur.

Beeld: De Maaltuin

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.