Maasstadjes fietsroute opgenomen als LF-weekendtocht

0

De Maasstadjes fietsroute van dik 120 kilometer is onderdeel van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19, ook bekend als de Maasroute. Deze tocht is nu opgenomen als LF-weekendtocht op de site van Nederland Fietsland. Leuk om eens uit te proberen!

Je fietst vaak over mooie fietspaadjes vlák langs de Maas

Nieuwe LF-route Maasstadjes

Met een LF-weekendtocht proef je aan de complete LF-route, voluit een Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel: je rijdt deels via een LF-route en deels via knooppunten, kunt slapen en eten waar en wanneer je zelf wilt, en na twee of drie dagen kom je terug bij het startpunt – een mooie ervaring rijker. Je vindt de route HIER OP DEZE SITE

Noordelijke lus: Limburgse Peel en Grenspark

De Maasstadjes fietsroute heeft een noordelijke en een zuidelijke lus. De noordelijke lus is vooral gericht op natuur en leidt je langs de oevers en het achterland van de Maas. Onderweg kom je onder andere door de Limburgse Peel en het bosrijke, grensoverschrijdende natuurgebied Grenspark Maas-Swalm-Nette, op de grens boven Roermond.

Zuidelijke lus: Thorn, Stevensweert en Maaseik

Op het zuidelijke deel van de route volg je het water: geen heuvels dus, maar weids water en historische Maasdorpen waar de tijd soms lijkt stil te hebben gestaan. Ontdek de charme van het voormalige Spaanse vestingstadje Stevensweert of het witte stadje Thorn dat ooit een zelfstandig koninkrijk was waar vrouwen aan de macht waren. Deze route gaat de grens met België over. De Markt in Maaseik is absoluut de moeite waard om een pauze in te lassen op een van de vele terrassen!

Beeld: Limburg Marketing

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.