Fietsagenda: 5 nazomertochten en meerdaagsen in september

0

Ook in de nazomer is het nog heerlijk fietsen. Spring in het zadel en geniet van deze leuke tochten en meerdaagsen waar je de komende maand aan mee kunt doen.

Fietsers in alle soorten en maten bij de Van Dam tot Dam Fietsclassic

De Hollandse Limes Classic – 3 september

Een uniek fietsevenement waar zorg, sport en erfgoed samenkomen. Ga terug in de tijd en fiets mee over de Hollandse Limes, dat sinds vorig jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Ontdek wat er over is van reusachtige forten, proef typisch Romeinse koffie en laat je vanaf de fiets verrassen door onze bijzondere geschiedenis. Een uniek én sportief dagje uit in eigen land met keuze uit verschillende afstanden. Fiets je een deel van de Limes, de hele Limes of ga jij de uitdaging van de Limes XL aan? Kijk op: HOLLANDSE LIMES CLASSIC

Ga mee terug in de tijd en fiets over de Hollandse Limes

Nijkerkse Fietsvierdaagse – 12 t/m september

De UVV Nijkerk organiseert samen met VOEK Nijkerk en IVN Nijkerk een fietsvierdaagse voor recreatieve fietsers met als start- en finishplaats Nijkerk. De afstanden van de uitgezette routes zijn 30, 45 en 60 kilometer. De uitgezette routes brengen je langs de mooiste plekjes in de wijde omgeving van Nijkerk. Geniet van prachtige landelijke vergezichten, bossen, water en karakteristieke boerenhoeves. Je komt door plaatsen als Spakenburg, Harderwijk, Kootwijk en Garderen maar ook door de Gelderse Vallei en Gooi en Eemland. Natuur en culturele aandachtspunten maken deze fietsvierdaagse met recht een belevenis. Kijk op: NIJKERKSE FIETSVIERDAAGSE

Dam tot Dam Fietsclassic – 18 september

De Dam in hartje Amsterdam staat op zondag 18 september de hele dag in het teken van de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic. Vanaf hier trap je samen met duizenden andere fietsers door de befaamde IJtunnel richting de mooiste ‘Dammen’. Je hebt de keuze uit routes van 40, 60, 85, 105 en 150 kilometer. Vanwege het gevarieerde aanbod aan afstanden is het fietsevenement geliefd bij zowel de recreatieve als de fanatieke fietsers onder ons. Kijk op: DAM TOT DAM FIETSCLASSIC

Uniek: fietsen door de IJtunel

Langstraat Klassieker – 24 september

Zaterdag 24 september organiseren Tourclub Waalwijk en het Willem van Oranje College de vijfde editie van De Langstraat Klassieker door een authentiek deel van Brabant. Er zijn vijf gevarieerde routes: 35, 60, 90, 130 kilometer én een totaal vernieuwde gravelroute van circa 80 kilometer. Kijk op: DE LANGSTRAAT KLASSIEKER

Cycle NL – 25 september

Kom in beweging en fiets mee tegen hart- en vaatziekten! Cycle NL is een fietsevenement van de Hartstichting waarbij je in de week van Wereld Hart Dag fietst door het groene hart van Nederland. Je kunt uit maar liefst negen verschillende routes kiezen en de afstanden variëren tussen de 30 en 170 kilometer. Het startpunt is vanaf een unieke locatie, namelijk vliegbasis Soesterberg. Er zijn gravel-, mountainbike- en wielerroutes uitgezet. Op welke fiets trap jij mee? Kijk op: CYCLE VOOR JE HART

Vliegbasis Soesterberg is je startpunt

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.