Ga eens fietsen rond Nantes met deze 5 tips

0

Nantes is een leuke bestemming voor een zomerse citytrip. Lekker fietsen naar de Mont-Saint-Michel, kunst kijken op het strand en sfeerproeven op een festival in de stad. Met de Nantes Pass stap je zo over van fiets naar kayak naar Navibus.

Op de fiets naar Mont-Saint-Michel

Er zijn verschillende leuke fietsroutes variërend van 10 tot 35 km in de binnenstad, langs de Loire of de Erdre en naar de wijngaarden van Muscadet. Heb je zin in een langere rit? Dan kun je de noordwaartse route Traversée moderne d’un vieux pays volgen langs Saint-Nazaire, La Baule, Rennes en Saint-Malo om te eindigen bij de
welbekende Mont-Saint-Michel. Kijk voor deze en meer leuke gratis fietsroutes op de site van Bretagne Tourisme!

Zomers kunstfestival in Nantes

Van 2 juli t/m 11 september vindt er een invasie van kunst plaats in Nantes. Dan wordt namelijk de jaarlijkse Voyage à Nantes gehouden en liggen er tijdelijke en permanente kunstwerken verspreid door de stad.
De kunstroute is de beste manier om Nantes te verkennen.

Fijne uitvalsbasis: Nantes Camping

Deze vijfsterrencamping zet zich sterk in voor duurzame ontwikkeling. Niet gek dus dat ze zowel het EU-Ecolabel als het label Clef Verte binnen hebben gesleept! Daarnaast is de camping makkelijk te bereiken vanuit het centrum van Nantes: slechts 20 minuten met de tram.

Kunst kijken op het strand

Estuaire Nantes<>Saint-Nazaire is een collectie van permanente kunstwerken rond de riviermonding van de Loire. Begin vorig jaar is het 34e kunstwerk toegevoegd aan de collectie op een strandje bij Saint-Nazaire, namelijk ‘De voet, de trui en het spijsverteringsstelsel’ van het kunstenaarsduo Daniel Dewar & Grégory Gicquel. De drie beeldhouwwerken van 7 meter hoog zijn niet te missen!

Da’s pas handig: Pass Nantes

Met de Pass Nantes van 7 dagen haal je het maximale uit je verblijf. Je krijgt niet alleen gratis toegang tot musea, maar ook de mogelijkheid om allerlei vervoersmiddelen te proberen, denk aan kayakken over de Erdre, fietsen langs de ‘ligne verte’ of varen over de Loire met de Navibus.

Beeld: Tourisme Nantes

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.