5x Bijzondere belevenissen in Normandië

0

Denk je dat je Normandië wel kent zo onderhand? Lees dan gauw verder! Fietsen in het Marais Vernier heb je vast nog nooit gedaan. Slaap in een boomhut en ga borrelen in een bunker. Ook leuk: kayakken rond de Chausey-eilanden!

Fietsen in het Marais Vernier

Dit drassige gebied van 4500 hectare ligt in het Regionaal Natuurpark Les Boucles de Seine. Je kunt hier uitgebreid fietsen, wandelen en ezel rijden om de bijzondere flora en fauna te bewonderen. Vergeet ook je
verrekijker niet, want het ligt aan een populaire vogeltrekroute. Vanaf de vuurtoren van La Roque kun je onder andere Le Havre, Honfleur en de Pont de Normandie in de verte zien liggen.

Kayakken rondom de Chausey-eilanden

Deze archipel ligt op een uurtje varen van Granville. Bij vloed bestaat het uit 52 eilandjes, maar bij eb uit 365! Het is een schitterend stukje paradijs dat visser en kayakinstructeur Ian Wood je graag per kayak laat verkennen.

De boom in

In het Regionaal Natuurpark Le Perche kun je de nacht doorbrengen in een heuse boomhut. Hier word je één met de natuur onder een prachtige sterrenhemel. Een echte aanrader als je op zoek bent naar ultieme ontspanning.

Villa’s met zeezicht

Als je van luxe houdt, ga dan naar Pourville-sur-Mer aan de Albastenkust met zijn krijtrotsen. Hier kun je verblijven in luxe eigentijdse villa’s met grote ramen waardoor je een schitterend uitzicht hebt op zee.

Borrelen in een bunker

Knap een Duitse bunker op en tadaa: je hebt een strandtent! Le Goéland 1951 is the place to be in Réville als je even wat wilt drinken en ontspannen. Vanuit je luie stoel kun je zelfs het eiland Tatihou zien liggen. Op sommige avonden worden er concerten georganiseerd.

Beeld: Normandie Tourisme

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.