Afstaptip: Vorm aan de Vecht bij Buitenplaats Doornburgh

0

Lekker aan het fietsen langs de Vecht? Stap eens af bij Buitenplaats Doornburgh in Maarssen, voor de expo Vorm aan de Vecht. Meteen een leuk plekje voor een echt goede kop koffie met een lekker taartje! 

De tentoonstelling Vorm aan de Vecht brengt erfgoed en hedendaags design op bijzondere wijze samen. Bewonder in het voormalige klooster werk van ruim 50 ontwerpers, fotografen, kunstenaars en modeontwerpers, waaronder Jimmy Nelson, Jan Taminiau, Bert Kuizenga, Carla van de Puttelaar en Iris van Herpen. De expo toont het erfgoed van Buitenplaats Doornburgh naast een selectie van hedendaagse design, kunst, mode en fotografie. Rode draad door de tentoonstelling zijn de zusters die ooit de priorij bewoonden en de vormen architectuur van het klooster.

Gratis Buitenplaatensroute langs de Vecht

De zusterorde de Kanunnikessen van het Heilig Graf bewoonde Doornburgh van 1957 tot 2016. In de jaren zestig gaven de zusters de opdracht om het moderne klooster te bouwen dat werd ontworpen door Jan de Jong, leerling van architect en monnik Dom Hans van der Laan. Het is vrij uniek dat het klooster als geheel behouden is gebleven inclusief het karakteristieke meubilair dat bijdraagt aan de bijzondere sfeer. De natuur, architectuur en historie van deze buitenplaats inspireert nog steeds makers van nu. Een bijzondere toevoeging in het rijtje buitenplaatsen aan de Vecht tussen Utrecht en Amsterdam. Prachtig om langs te fietsen, bijvoorbeeld met de gratis Buitenplaatsenroute van Zicht op de Vechtstreek. Deze verzameling 17e-eeuwse buitenplaatsen aan de Vecht wordt ook wel de Gouden Bocht genoemd. De expo is nog te zien t/m 25 september. Boek meteen een goede kop koffie + heerlijk taartje bij je tickets!

Beeld: Buitenplaats Doornburgh, Suzanne Jongmans, Ronald Tilleman, Moncler – Pierpaolo Piccioli

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.