Couleur locale: logeer bij YAYS en ontdek de buurt

0

Een leuke manier om een stad te ontdekken op je citytrip: logeer eens in een appartement van YAYS. Je vindt ze allemaal in de leukste buurten van fijne dichtbij bestemmingen, van Amsterdam en Den Haag tot Parijs en – binnenkort – Antwerpen. Ieder appartement is nauw verbonden met de wijk waarin je logeert en je vindt er tal van insider tips om je tussen de locals te begeven.

Met honderden appartementen verspreid over 16 vestigingen in 4 steden is er altijd wel een plekje bij YAYS dat bij je past. De gebouwen hebben allemaal een eigen verhaal dat terugkomt in het interieur, met kunst van lokale creatievelingen en foto’s van historische plekken in de buurt. Design én een huiselijk gevoel staan centraal, dus je hebt ook echt een knus plekje om telkens naar terug te keren na je ontdekkingen. Zo is het recent gerenoveerde YAYS Amsterdam Salthouse Canal gevestigd aan de Zoutkeetsgracht, in een monumentaal pand waar vroeger zout werd opgeslagen. Voor dit project heeft YAYS samengewerkt met Jan des Bouvrie. Aangezien het een oud zoutpakhuis is, is het hoofdthema voor het interieur warm, zout en wit wat perfect aansluit bij de stijl van Jan de Bouvrie.

Nieuwe places to be in Amsterdam

Nieuw is Amsterdam by YAYS Vondelpark: een serviced apartment, vandaar de benaming ‘by YAYS’. Lekker luxe! In het design komen de historische onderdelen van het pand naar boven, die zo karakteriserend zijn voor de buurt: houten vloeren, unieke meubels en balken en bogen. Niet nieuw, maar wel bijzonder: Amsterdam by YAYS The Crane, een hijskraan die is omgetoverd tot een romantisch logeeradres.

De leukste lokale adresjes

YAYS inspireert je graag om te doen wat de locals doen en zo de minder bekende kanten van een stad te ontdekken. Je krijgt verschillende tools en tips om kennis te maken met de verborgen pareltjes en de lokale ondernemers, zo voel je je al snel thuis in een nieuwe stad. Trek er bijvoorbeeld op uit met de YAYS Neighbourhood Guide – geen standaard cityguide, hierin vind je juist plekken en ondernemers die niet vaak genoemd worden door reisgidsen of websites. Met het oog op duurzaamheid wordt deze guide vanaf dit jaar digitaal uitgebracht in plaats van in print. Door minder bekende attracties en kleine, eerlijke ondernemers te bezoeken zorg je ervoor dat toerisme wordt gespreid en het een positieve impact op de stad heeft. Kies bijvoorbeeld voor een picknick met huurfiets in Den Haag, met een mand vol lekkers van het leuke vegan adresje FOAM. Laat je twee uur rondleiden door Amsterdam met een op maat gemaakte stadswandeling en trek er daarna – met korting – op de fiets op uit. Of pak de fiets en ga brunchen bij het Haagse Sam Sam!

Beeld: YAYS

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.