Hier moet je afstappen aan de Franse Maasfietsroute

0

Ontdek de Franse Ardennen met de Maasfietsroute Eurovelo 19! Je volgt de rivier dus steile hellingen zijn passé. We hebben meteen even wat leuke adresjes voor je op een rijtje gezet om even af te stappen.

De Maasfietsroute Eurovelo 19 is een Europese, toeristische fietsroute van 1150 km. De route volgt de’ voie verte TransArdennes’ door de Franse Ardennen langs de Maas, van de bron in Langres (HauteMarne) tot aan de monding in de Noordzee bij Rotterdam. De route is bewegwijzerd met speciale bordjes. Je fietst voornamelijk over veilige voies vertes (alleen toegankelijk voor fietsers en niet-gemotoriseerd verkeer) en over rustige, secundaire wegen. Het Franse gedeelte is 443 km lang en leidt van de vestingstad Langres naar Givet in de Maasvallei. Een tocht door diverse landschappen, diepe valleien, over de bergkammen van het
Ardense massief, langs steden van kunst en geschiedenis en langs kleine karakteristieke dorpjes, de Petites Cités de Caractère. Bepaalde delen van de route kun je ook per trein afleggen met de TERlijnen – je mag je fiets meenemen in de trein.

Sfeervolle yurts in de Ardennen

Het begint al meteen goed bij de Belgische grens! Zoek je een bijzondere uitvalsbasis voor je fietstochtje, kijk dan eens bij Nomadsland. Ontspannen in je eigen traditionele yurt en in de outdoor spa, verken de prachtige natuur van de Ardennen en leer hoe je je eigen brood bakt op een vuur. ’s Avonds geniet je van een drankje bij het kampvuur of stook je de houtkachel op. Hier beleef je de natuur!

Leuk hotel & restaurant in Givet

Liever een hotelletje? Le Roosevelt in Givet heeft een gezellig terras met uitzicht op de Maas. Ook een fijn adresje om mee te pikken voor lunch of diner! Het restaurant is stijlvol en authentiek. Je vindt er veel streekgerechten op de kaart, leuk om de regio te proeven waar je doorheen fietst!

Hierges: één van de mooiste Ardense dorpen

Even van de Maas af vind je Hierges. Hier torent het kasteel uit boven ongetwijfeld een van de mooiste Ardense dorpen. De geplaveide straten en de natuurstenen huizen vormen een mooi geheel. Het kasteel dateert uit de 9e eeuw, maar werd in de 16e eeuw omgebouwd in de Maasrenaissancestijl met zijn kenmerkende rode baksteen en blauwe hardsteen. Een mooi plekje om even af te stappen voor iets te eten of te drinken in een van de authentieke tavernes!

Bar, fietsverhuur en B&B in Haybes

Hotel Le Clos Belle Rose ligt nog wat verder naar het zuiden, in een groot park in Haybes. Je zit hier op slechts 15 meter van de rivier de Maas! Er is een leuk barretje en je kunt meteen blijven slapen in een van de charmante kamers met eigen badkamer. Sommige kamers hebben een open haard of een hemelbed, als je toe bent aan wat luxe na een dagje op de fiets. Je vindt hier ook een fietsverhuur en je kunt er kleine elektrische boten huren om de Maas vanaf het water te verkennen. Een mooie afsluiter van een dagje op de fiets!

Beeld: Visit Ardenne

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.