Op naar 3RIDES, het nieuwe internationaal fiets- en wielerfestival in Aken

0

Van 13 tot en met 15 mei 2022 viert het 3RIDES Festival zijn première op het CHIO-terrein in Aken. Met een unieke mix van fietsexpo, workshops rondom fietsen en e-bikes, podiumacts en culinaire hoogtepunten wordt de fietscultuur gevierd tot in de buurlanden België en Nederland. Met 7 speciaal uitgezette fietsroutes door de omgeving!

Op 13 mei is het zover: niet alleen Aken, maar het hele drielandengebied van Duitsland, Nederland en België viert drie dagen lang fietsplezier. 3RIDES Festival is niet alleen bedoeld om de nieuwste modellen van de dikke 50 fietsmerken te bekijken en uit te proberen. Fietsers van alle leeftijden en fietsniveaus worden uitgenodigd voor een gezellig festivalweekend met allerlei nevenevenementen: sport- en liefdadigheidsactiviteiten, entertainment, een culinair aanbod – hier vier je het fietsen in alle facetten.

E-bike workshops

Het hart van het festival is het uitgestrekte CHIO-terrein in Aken. Hier kun je de nieuwste modellen e-bikes, gravelbikes of bakfietsen uitproberen op de diverse testbanen in de Expo en Test Area. De Kidz’n’Youth Cup biedt actie aan de jongste festivalbezoekers. Ook zijn er workshops over e-bike rijtechnieken met ex-MTB-wereldkampioen Mike Kluge.

Speciale fietsroutes

De dagelijkse ritten en uitdagingen in de grensdriehoek maken het festival uniek. De routes zijn speciaal voor het festival uitgezocht. Voor de recreatieve fietser met of zonder elektrische aandrijving zijn er drie verschillende cyclo-routes. Deelnemers krijgen een startpakket met alles wat ze nodig hebben voor de tochten. Servicepunten van Rose Bikes zijn beschikbaar om te helpen bij technische problemen. Eet na de tocht een hapje in de vliegende keuken “Bora in the Air”. In de glazen showkeuken stijg je op en bewonder je de skyline van Aken vanuit vogelvluchtperspectief.

Tip: koop je kaartje via de online ticketvoorverkoop om wachtrijen te vermijden!

Beeld: 3RIDES Festival

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.