Rijd eens de ‘Route vol Verwondering’ in Zuid-Limburg

0

Om jezelf te verwonderen hoef je niet naar verre oorden te reizen. Juist op de verborgen plekken dicht bij huis kan een wereld vol verwondering voor je opengaan. Als je er maar de tijd voor neemt. Fiets bijvoorbeeld eens de nieuwe ‘Route vol Verwondering’ in Zuid-Limburg.

De fietsroute loopt via Beek, Echt, Susteren, Sittard, Geleen en Stein dwars door de unieke natuur van de Grensmaasvallei. Wat deze route anders maakt is dat onderweg de cultuur tot leven komt via je smartphone op 30 verwonderplekken. Die verwonderplekken nodigen uit tot rust en bezinning, door de audiovisuele 360-gradentours waarmee je kunt binnenkijken en luisteren.

Nieuwe fietsroute door Limburg

De ‘Route vol Verwondering’ is in totaal 100km, verdeeld in twee lussen van ieder 50km. De noordlus gaat door Echt, Susteren, Sittard en Geleen, de zuidlus door Beek, Sittard, Geleen en Stein. De route volgt het handige fietsknooppuntensysteem, zo hoef je onderweg alleen een reeks nummers te volgen. Voor de route is een speciale fietskaart gemaakt waarop alle verwonderplekken zijn vermeld. De route kun je starten bij een fietsknooppunt naar keuze – of vanaf een treinstation, Beek-Elsloo, Echt, Geleen-Oost, Spaubeek, Sittard en Susteren sluiten aan op de route.

Achter gesloten deuren

Op de fiets kom je vaak bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Met de Route vol Verwondering stap je dan even af voor een 360-gradentour en/of een audiotour, een virtuele ervaring op je smartphone. Met de 360 gradentour in kerken, kloosters en kastelen waan je je even binnen, terwijl je buiten staat met je fiets (of gewoon lekker thuis op de bank zit, bij wijze van voorpret). Zo kun je je verwonderen over plekken waar je normaal gesproken niet binnenkomt. De audiotour gaat verder waar de 360 graden tour eindigt. Een meesterlijke verteller neemt je mee door en rondom die locatie, aan de hand van verhalen. Op de verwonderplekken kom je speciale gevelbordjes tegen met QR-codes. Vanuit huis alvast ontdekken kan via www.visitzuidlimburg.nl/routevolverwondering.

Meer informatie
Meer informatie over de ‘Route vol Verwondering’ is te vinden op www.visitzuidlimburg.nl/routevolverwondering. Of haal een gratis ‘Route vol Verwondering’ fietskaart bij een van de Visit Zuid-Limburg vestigingen, de adressen vind je op www.visitzuidlimburg.nl.

 

Beeld: Visit Zuid-Limburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.