Ontdek de westkust van de Algarve: fietsen, surfen en wandelen

0

Wie de Zuid-Portugese regio Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust. Lagos, Albufeira of Tavira zijn charmante stadjes met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er valt hier nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, in het Costa Vicentina natuurpark, kun je prachtig fietsen. Ook vind je er perfecte stranden om te surfen – en ultieme rust. 

Een relatief nieuwe manier om het gebied te ontdekken is per e-mountainbike. Ideaal als je de Vicentinakust op een wat hoger tempo wilt ontdekken dan te voet. De hele westkust van de Algarve biedt de nodige routes voor mountainbikers, toerfietsers en mensen die graag lange afstanden afleggen per fiets. Je rijdt er langs eindeloze bloemenvelden en schilderachtige landschappen, riviertjes en uitgestrekte stranden. Zoals Praia de Odeceixe, op de foto hieronder.

Wandelen op de routes van de Costa Vicentina

Zin in een mooie wandeling ter afwisseling van het fietsen? Langs de steile, okerbruine kliffen van de westkust van de meest zuidelijke Portugese regio lopen tal van wandelroutes. Organisaties als Rota Vicentina biedt routes aan voor wandelaars van elk niveau. Van de historische Rota Vicentina route tot karakteristieke ‘vissermannen’-routes en handige circulaire paden die je vanzelf weer naar het startpunt leiden.

Surf en ontspan in de Algarve

Wil je eens proberen de surfen, dan is dit dé plek. Of houd het bij kijken, ook leuk! De westkust van de Algarve staat bekend om zijn hoge golven die erg geschikt zijn om te surfen. Van Zuid naar Noord zijn er de bekende surfersstranden van Beliche, Castelejo, Cordoama, Amado en Bordeira. Vergeet ook niet de kleinere strandjes daar tussenin te bezoeken, vaak in mooie intieme baaitjes.

Vissersdorpjes aan de westkust

De charmante dorpjes langs de westkust van de Algarve, van Odeceixe tot Aljezur en van Vila do Bispo tot Bordeira, zijn de moeite waard om te ontdekken. In de meeste dorpjes vind je de traditionele Portugese keuken, rijk aan verse lokale groenten en veel vis. In de dorpjes waar meer surfers hun tijd spenderen – zoals bijvoorbeeld het plaatsje Carrapateira – vind je ook de nodige hippe zaken met veel eigentijdse, originele gerechtjes. Een leuke combi!

Naar ‘het einde van de wereld’

De perfecte afsluiter van een bezoek aan de westkust van de Algarve is Cabo de São Vicente. Dit is het uiterste zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland, waar je een betoverend uitzicht hebt over de oceaan. Wanneer de avond aanbreekt is dit een echte hotspot. Met de vuurtoren – gebouw op de ruïnes van een oud klooster – als decor is dit dé plek om de zonsondergang te bekijken in de Algarve.

Meer informatie: www.visitalgarve.pt

Beeld: Algarve Tourism Bureau

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.